Van

Menderes ve arkadaşlarının idamının 57. yılı

15:13 17 Eylül 2018
Menderes ve arkadaşlarının idamının 57. yılı

Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamının 57. yılı dolayısıyla Van AK Parti İl Başkanlığı tarafından anma etkinliği düzenlendi.

Sanat Sokağı'nda düzenlenen anma programında konuşan AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Birim Başkanı Andulsamet Göl, 27 Mayıs Dabesi'nin Türkiye'de ileriye dönük birçok alanda tahribata yol açtığını söyledi.

Millet egemenliğin ilk kez cunta egemenliği altına alınmaya çalışıldığını ifade eden Göl, " 27 Mayıs Darbesi'nin diğer darbelerden ayıran en acı olay ise Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş Baş Vekili Adnan Menderes'in idam edilmesidir. 27 Mayıs 1960 Darbesi'nin izdüşümleri incelendiğinde 15 Temmuz alçak FETÖ Darbe Girişimi'nin aynı kalemden çıktığı anlaşılmaktadır." dedi.

Menderes'in fabrika, yol, baraj, köprü ve birçok yatırımı ülkeye kazandırdığını anımsatan Göl, "Milletten ve adaletten uzak şekilde kurulan mahkemede 11 ay süren duruşmalar boyunca cesur ve vakur duruşundan taviz vermeyen Adnan Menderes ve yol arkadaşları, savunma yapmalarına dahi izin verilmeyen yargısız infazla, hukuk dışı muameleye maruz kalmıştır. Hükmü bile öğrenmeyen Başbakan Adnan Menderes, Maiye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu darağacına çıkarılmıştı." dedi.

Açıklamaya katılan AK Partili yönetici ve vatandaşlar Adnan Menderes'in idam edilmesini kınayan dövizler taşıdı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.