Van

Van Gölü Havzası'nda mega turizm projeleri gerçekleştirilecek

18:36 25 Eylül 2018
Van Gölü Havzası'nda mega turizm projeleri gerçekleştirilecek

Van Gölü Havzası'nın turizme kazandırılması ve gelecek yıllarda bölgeye daha çok turist çekilmesinin sağlanması için yapılması gerekenler ve durum analizinin yapılması için toplantı yapıldı.

Van Valiliği Ali Paşa Toplantı Salonu'nda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu başkanlığında yapılan toplantıya mülki amirler, yerel yöneticiler ile sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Zorluoğlu, daha önce hazırlık toplantıları yapılan konunun üçüncü toplantısını düzenlediklerini söyledi.

Kent turizminin geleceğini çok parlak gördüğünü dile getiren Zorluoğlu, toplantıda ilk olarak bölgede turizm konusunda geçmişten günümüze yapılanları dinleyeceklerini, devamında fikir alışverişi ve beyin fırtınası yaparak ortaya konacak yeni ve cazip projeleri Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunacaklarını belirtti.

Vali Zorluoğlu, Van'ın mega turizm projeleri gerçekleştirilecek bölgelerden bir tanesi olarak ilan edildiğini de aktardı.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray'ın, kentin coğrafi, tarihi ve kültürel değerlerini, turizm geçmişini, kentin turizm anlamındaki zayıf ve güçlü yönlerini anlattığı sunumuyla süren toplantıda, turizm faaliyetlerine ivme kazandıracak yeni öneriler de sıralandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.