Van

"Kente çivi çaktırmayan zihniyetin söyleyecek sözü olamaz"

11:57 26 Eylül 2018
"Kente çivi çaktırmayan zihniyetin söyleyecek sözü olamaz"

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu, yakın zamanda açılması planlanan alışveriş merkezinde belediyeye ait 5 dükkanı takas karşılığında kent park projesindeki iş yeri sahiplerine verdiklerini söyledi.

Zorluoğlu, bazı basın organlarıyla sosyal medyada alışveriş merkezindeki dükkanların tamamının verildiğine dair haber ve paylaşımlar nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Büyükşehir belediyesinde düzenlenen toplantıda konuşan Zorluoğlu, söz konusu alışveriş merkezinin sözleşmesinin 2010'da yapıldığını ancak deprem nedeniyle ertelendiğini ve 2014'te işe başlandığını söyledi.

2014-2016 yıllarında belediye başkanvekilliğini devraldıkları tarihe kadar işin sadece yüzde 40'lık bölümünün tamamlandığını belirten Zorluoğlu, belediyeyi devraldıktan sonra bu konuya özel hassasiyet gösterdiklerini ve kısa süre sonra tamamlanma aşamasına getirdiklerini ifade etti.

Son günlerde özellikle bazı basın organlarıyla sosyal medyada bunun provokasyon unsunu olarak kullanılmaya çalışıldığına üzülerek tanıklık ettiklerini aktaran Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"Buradan şu sormak isterim. O kadar yıllar boyunca orada adeta çivi çaktırmayan zihniyetin 1,5 yıl içinde AVM'yi bitirme noktasına getiren bir yönetime söyleyecek sözü var mıdır. Van Gölü'nün kirliliğinde 100 milyon liralık yatırım yapıyorsunuz. 10 yıl boyunca insanların kılı kıpırdamamış, adım atmamışlar. Şimdi AVM'nin bitirilmesi için çaba göstermeyenler karşımıza çıkmış. Bu kabul edilemez. Buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Biz taraflarla iş birliği içindeyiz. Yüzde 50 anlamayla yapılmış. AVM'de 155 dükkan var 77 tanesi belediyenin 78 tanesi yüklenicinin. Profesyonel firmayla anlaştık. Bize ait dükkanların kiralamasını yaptırıyoruz."

Alışveriş merkezinin yanında belediyenin vizyon projelerinden biri olan Kent Meydanı projesinin uygulandığını anımsatan Zorluoğlu, orada kamunun yanı sıra özel sektöre ait mülklerin de olduğunu kaydetti.

Özel sektör temsilcileriyle bir araya geldiklerini ve büyük bölümüyle anlaştıklarını ifade eden Zorluoğlu, "Anlaşırken kimine para, kimine yer kimine de AVM içindeki dükkanlarımızdan verdik. Bu dükkanların sahibi belediye. Bunu ister satarız ister takasta kullanırız. Şu ana kadar takas karşılığı AVM'de 5 dükkanımızı verdik. Yaygarayı koparanlar bütün dükkanlar verilmiş gibi söylüyorlar ama böyle bir şey yok. 77 dükkanın 5 tanesi oradaki kent meydanı çerçevesinde özel mülk sahiplerine takas karşılığı verildi. Diğer dükkanlarla ilgili bir süreç yoktur. Müteahhidimiz, orada 2016 sonuna kadar da ufak ufak çalıştıklarını ancak karşılarına çok büyük zorlukların çıkarıldığını, paralarının ödenmediğini, kendilerinden başka şeylerin istendiğini söyledi. O zaman gazetecilerin gitmediği, sosyal medyada gündeme getirilmezken, işin bitmesine kısa zaman kala belli odaklar tarafından manipüle edilmeye çalışılıyor. Bunun üzerine dikkat çekti müteahhidimiz. Bunun sizlerin takdirine bırakıyoruz."

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise alışveriş merkezi konusunun kendilerine de iletildiğini anımsatarak, art niyetli insanlara fırsat vermeyeceklerini, bu konuda belediyenin yanında olacaklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.