Van

Biri camiyi temizletti, diğeri okula kırtasiye aldırttı

15:16 15 Ekim 2018
Biri camiyi temizletti, diğeri okula kırtasiye aldırttı

Van'da "tehdit, hakaret, basit yaralama, görevi kötüye kullanma" gibi suçlardan haklarında soruşturma başlatılan 2 şüpheli, şikayetçilerin uzlaşma şartlarını kabul ederek yargılanmaktan kurtuldu.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu, ilgili yasa kapsamına giren suçlarda tarafları uzlaştırarak mahkemelerin iş yükünün azalmasını sağlıyor.

"Tehdit, hakaret, basit yaralama, konut dokunulmazlığının ihlali, mala zarar verme, güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık, suç eşyasının satın alınması" gibi birçok suçta mağdur ile şüphelileri savcılık kanalıyla uzlaştıran büro, dava açılmadan dosyanın kapanmasını sağladı.

Bu sayede adliyenin de iş yükünü azaltan uzlaştırma bürosu, taraflar arasındaki husumet, problem ve uyuşmazlıkları uzlaşma yoluyla kısa sürede gidererek toplumsal barışa da katkı sunuyor.

- Cami temizleyerek yargılanmaktan kurtuldu

Uzlaştırma Bürosunca sonuçlandırılan dosyalardan birinde, şüpheli T. T. hakkında, bahçesine girerek ağaçlara zarar veren müşteki A.E'nin çocuklarını kovaladığı ve bu sırada yüksek sesle hakarette bulunduğu, tehdit ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Şüpheliye atılı suçun ilgili yasa kapsamında olması dolayısıyla uzlaştırmacılar, taraflarla uzlaşma prosedürü içinde görüşüp anlaşmalarını sağlamaya çalıştı.

Şüpheli T.T'nin müşteki A.E.'nin "bir haftalığına camide ücretsiz olarak temizlik yapma" şartını kabul etmesiyle sağlanan uzlaşma sayesinde dosya, dava açılmadan kapandı.

- Uzlaşma çocukları sevindirdi

Uzlaşma sağlanan başka bir dosyada ise aynı evde kalan iki kız arkadaş arasında çıkan kavgada, R.K, kendisini darp eden G.B'den şikayetçi oldu.

Dosyanın ilgili yasa kapsamında gönderildiği Uzlaştırma Bürosunda görevliler, tarafların uzlaşma taleplerini dinledi.

Müşteki R.K, G.B'nin 100'er kalem, defter, silgi, kalemtıraş satın alarak bir ilköğretim okuluna bağışta bulunması şartı ile uzlaşmayı kabul edeceğini iletti.

Talebi kabul eden G.B. hakkında kavuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.