Van

Hayırseverler Çatak'ta okul yaptırdı

15:08 16 Ekim 2018
Hayırseverler Çatak'ta okul yaptırdı

Çatak ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan "Caziye İbrahim İzsiz İlkokulu" törenle açıldı.

Atlıhan Mahallesi Reşan Sokak'ta yaptırılan ve yaklaşık 550 bin liraya mal olan okulun açılışında konuşan AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, okulun anlamının büyük olduğunu söyledi.

Gülaçar, "Kan davasının son bulması vesilesi ile Reşan'a okul, hemen karşı tarafta Bahçesaray'a bağlı Akyayla'ya da Caziye İbrahim İzsiz Taziye Evi yapılmış. Mesajları itibarı ile önem arz eden güzel bir çalışma." dedi.

Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Hamza Türkmen ise milli ve manevi değerlerle bütünleşmiş eğitimle, hayırlı nesiller yetişeceğini belirtti.

Hain terör örgütünün bölgede birçok acılar yaşattığını aktaran Türkmen, şunları kaydetti:

"Bizler insanlığa faydalı nesiller yetiştirmeye çalıştıkça onlar bu coğrafyayı acıya ve korkuya boğmaya çalıştılar. Her insan karakterinin gereğini yapar. Bizler başladığımız noktada 'Elif gibi' dimdik duruyoruz, bir adım geriye gitmedik. Onlar kanla beslenmeye çalışadursunlar bizler inşallah ilimle bu acıların sonunu getireceğiz. Bu okullardaki ilim, kanla beslenen hainlerin kalplerine korku salacak."

Okulu yaptıran firmanın yetkilisi Nihat İzsiz de sosyal sorumluluk projesi kapsamında kardeşleriyle üstendikleri okulun açılışını yapmaktan onur duyduklarını söyledi.

İzsiz ayrıca, okulun yapımında tüm emeği geçenlere teşekkür etti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.