Van

Diriliş Gençlik Federasyonu öğrencilere oyuncak dağıttı

14:14 31 Ekim 2018
Diriliş Gençlik Federasyonu öğrencilere oyuncak dağıttı

Erciş ilçesinde, Diriliş Gençlik Federasyonunca "Doğu-Batı Kardeşlik Köprüsü Projesi" kapsamında öğrencilere oyuncak hediye edildi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, bu kapsamda ilçeye gelen Diriliş Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Berivan Algın ile Yatılı İlköğretim Bölge Okulunu ziyaret ederek 400 öğrenciye oyuncak dağıttı.

Mehmetbeyoğlu, burada yaptığı konuşmada, projenin önemine değinerek, "Memleketin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine güzel hizmetler sunmak, insanların kardeşlik ruhunu tekrar ön plana çıkartmak ve böyle bir amaca hizmet etmesi nedeniyle Diriliş Gençlik Federasyonu'na teşekkür ediyoruz." dedi.

Mehmetbeyoğlu ve Algın daha sonra Kırgız Türklerinin yaşadığı 2 bin 300 nüfuslu Ulupamir Mahallesini ziyaret ederek, buradaki okulda eğitim gören 400 çocuğa oyuncak hediye etti.

- "1 milyon çocuğa oyuncak hediye ettik'

Diriliş Gençlik Federasyonu Başkanı Algın da kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla yola çıktıklarını dile getirerek, "Şu ana kadar yaklaşık 1 milyon çocuğa oyuncak hediye ettik. Çocukları sevindirmek için Doğu-Batı Kardeşlik Köprüsü Projesi'ni başlattık." diye konuştu.

Mehmetbeyoğlu ve Algın'a ziyaretinde İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Murat Acar ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kurbani Özdaş da eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.