Van

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

14:23 10 Kasım 2018
Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla Van, Muş ve Bitlis'teki ilçelerde tören düzenlendi.

Van'ın Gürpınar ilçesinde kaymakamlık bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gürpınar Kültür Merkezi Salonu'nda devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, oratoryo ve Atatürk konulu sinevizyon gösterisi yapıldı.

Zeybek oyunuyla devam eden program, resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Anma programına Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Haluk Çakaroğlu, İlçe Emniyet Amiri Soner Kırtıl, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Erciş ilçesinde de kaymakamlık önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelen sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakamlık Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda devam eden programda Atatürk'ün hayatı anlatıldı. Çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği programa Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, Garnizon Komutanı Albay Kamil Tumba, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Özalp ilçesinde de Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Vardar ve kurum amirlerinin katılımıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelen sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

- Muş

Malazgirt ilçesindeki tören Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstilal Marşı'nın okunmasının ardından Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda devam eden programda oratoryo gösterisi yapıldı, öğrenciler şiirler okudu ve müzik öğretmenleri şarkılar seslendirdi.

Programa, Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emre Yalçın, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Emrah Kesikbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Dilek Otay, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Samet Tonga, İlçe Emniyet Müdürü İlker Eşki, Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya ve kurum amirleri katıldı.

- Bitlis

Güroymak Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Yatılı Bölge Ortaokulunun konferans salonunda devam eden programda öğrenciler tarafından şiirler okundu, Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Programa Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Resul Murat Kılıçarslan, İlçe Emniyet Amiri Erbil Başar ve öğrenciler katıldı.

Hizan ilçesindeki program hükümet konağı bahçesinde yapıldı.

Atatürk Anıtı'na çelen sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, kültür merkezinde devam etti.

Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirildiği program, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmaların ardından sona erdi.

Programa Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Bülent Hamitoğlu, İlçe Tabur Komutanı Yarbay Ümit Duyu ve kurum amirleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.