Van

Böylesi görülmedi! Dilencinin üzerinden çıkanlar dudak uçuklattı

15:31 28 Kasım 2019 12 Yorum Var
Böylesi görülmedi! Dilencinin üzerinden çıkanlar dudak uçuklattı

Van'da zabıta ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda yakalanan bir dilencinin üzerinden çıkanlar görenleri hayrete düşürdü.

Dilencinin üzerinden nakit paranın yanı sıra 196 bin TL'lik hesap cüzdanı, altın hesabı cüzdanı, araba anahtarı ve ev devir evrakı çıktı

İpekyolu Belediyesi mobil dilenci ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında dün akşam saatlerinde Ali Paşa Mahallesi İskele Caddesi üzerindeki iki kadın dilenciye müdahale edildi. Dilencilerden G.B. isimli şahsın yapılan üst aramasında; 2 bin 35 TL, 200 döviz, kendine ait hesabında 196 bin TL olduğunu gösteren hesap cüzdanı, 14 bin 721 TL'lik altın mevduatı hesap cüzdanı, yakın zamanda bankalardan yapılan havale işlemlerine dair dekontlar, araba anahtarı, ev devir evrakı ile birtakım ziynet eşyası çıktı.
Dilenci G.B., bu işi ekmek parası için yaptığını, üzerindekilerin kızının parası olduğunu ve kendisine ait engelli maaşının olduğunu iddia etti.

Dilenci şahıslara Kabahatler Kanuna göre cezai yaptırımlar uygulanırken, el konulan para ise tutanakla kayıt altına alındı.

YORUMLAR

12 Yorum Var
  • Arif gsli 4 yıl önce Şikayet Et
    Dilenciye 1 veya 5 kuruş verilir. Fazlası verilirse çalışmaz.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Kabahat 4 yıl önce Şikayet Et
    Kabahatler Kanununu bilen var mı . Cezası 70 tl . Sonrası serbest bırakılma . Dilenci kâr lı ve de akıllı beyler.
    Cevapla
  • fahri 4 yıl önce Şikayet Et
    "Sadakalarınızı, kendilerini Allah yoluna adayıp yeryüzünde dolaşmayan (kapı kapı gezmeyen) fakirlere verin ki; onlar yüzsuyu dökmediklerinden, durumlarını bilmeyen onları zengin sanır. Onları simâlarından tanırsın. Yüzsüzlük ederek insanlardan istemezler. Hayırdan ne infak ederseniz, şüphesiz ki Allah onu bilir." Bakara:273.
    Cevapla
  • fahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Zz12 yanlışlık senin kafanda sen onu bir düzelt. Meal Kuranın tam karşılığı olamaz. Tefsir değildir. Yazdığım en doğru meallerden anlamlardan birisidir. Yanlış değildir.
    İlk beğenen sen ol
  • Zz12 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendilerini Allah yoluna adadıklarından seyahat ve ticarete imkân bulamayan yoksullara verin. Yoksulluklarını gizli tuttukları için bilmeyen onları zengin sanır. Kendilerini simalarından tanırsın. Onlar insanlara asla el açmazlar. Hayır için yaptığınız her harcamayı Allah hakkıyla bilmektedir. Allahın ayetlerinin yanlış mealini yaymayın. Araştırın lütfen
  • hak ediyoruz 4 yıl önce Şikayet Et
    Biraz daha dilenenlere para verin devam devam
    Cevapla
  • Xxxx 4 yıl önce Şikayet Et
    Alışmış kudurmuştan beterdir boşuna dememişler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.