Hz. Yusuf'un 25 ve 26. Bölümü

Hazret-i Yusuf’un Kur’an-ı Kerim’de de geçen etkileyici ve dramatik hayat hikayesini anlatan dizinin 25 ve 26. bölümleri Cuma günü artarda yayınlanacak.

GİRİŞ 10.12.2010 15:58 GÜNCELLEME 10.12.2010 15:58

YUSUF ZİNDANDAN KURTULUR, ŞİMDİ KENDİSİNE İFTİRA ATANLARIN PEŞİNDEDİR!

İranlı yönetmen Ferecullah Silahşör’ün yıllar süren titiz bir çalışmayla ortaya koyduğu dizi film HAZRET-İ YUSUF her Cuma akşamı 22.05’te Kanal 7 ekranlarında izleyenlerle buluşuyor.

Dizinin konusu; Mezopotamya’daki şehirlerden birinde dünyaya gelen Yusuf, güzelliğiyle kısa zamanda herkesin ilgi odağı olur ancak onun bu özellikleri kardeşlerinin kıskançlığına yol açar. Yusuf’ta zaman içinde dillere destan güzelliği dışında harikulade haller de görülmeye başlar. Bir gün bir rüya görür ve rüyasını anlattığı babası Hazret-i Yakub bu rüyasını kardeşlerine anlatmamasını ister. Yusuf kardeşleriyle çıktığı bir yolculukta kendisini kıskanan kardeşleri tarafından çölde bir kuyuya atılır. Kardeşleri eve döndüklerinde babalarına Yusuf’u kurtların yediğini söylerler. Hazret-i Yakub bu hikayeye inanmaz. Ancak Yusuf’un hasreti her geçen gün onun yüreğini dağlamaktadır. Bu arada çöldeki kuyunun yakınından geçen bir kervan sahibi Yusuf’u kuyudan çıkarır, Mısır’a götürür ve köle olarak satılığa çıkarır.

25. ve 26. Bölüm: Amon Hutep Yusuf’u affeder ve zindandan çıkarmak ister. Ancak Yusuf bir hain olarak çıkmak yerine masumiyetinin ispat edilmesini ister ve ellerini kesen kadınları araştırmasını söyler. Amon Hutep Züleyha ve o gün orada olan bütün kadınları sarayda toplar ve işin aslını sorar. Züleyha her şeyi itiraf eder ve Yusuf’un masumiyeti kanıtlanır. Amon Hutep Yusuf’u saraya davet eder. Amon’un kahin ve rüya yorumcularını da toplayıp onları Yusuf’un karşısında aciz duruma düşürmek istemektedir. Amon Hutep herkesin önünde kahinlere tekrar rüyasının yorumunu sorar ancak bir cevap alamaz. Yusuf rüyayı tabir ettiğinde kahinler ve rüya yorumcuları da bu tabire boyun eğerler. Böylece Yusuf Mısır’ın hazinesinin ve tarım işlerinin başına gelir ve Amon Hutep’in başdanışmanı olur. Amon kahinlerinin yenilgisi bütün Mısır’a yayılmıştır. Yusuf ilk iş olarak tutuklanan Züleyha ve diğer kadınlar ile Zavira zindanındaki tüm mahkumları serbest bırakır. Yusuf’un rüya tabirini kabul edip O’nu öven bir yorumcu Nil de ölü bulunur. Yusuf, bunun rahiplerin işi olduğundan emindir ve işin peşine düşer.

Hazret-i Yusuf dizisi her Cuma 22: 05’te Kanal 7’de…

Orijinal Adı: JOSEF THE PROPHET Türkçe İsmi: HAZRET-İ YUSUF Yönetmen: Ferecullah Silahşör Oyuncular: Mustafa Zamani, Mahmud Pakniyet, Cafer Dehgan, Cihanbahş Sultani, Ketayun Riyahi, Leyla Bolukat Görüntü Yönetmeni: Resul Ahadi Ses: Ahmed Amiri Yapım Yılı: 2008 Yapım: CIMA Film Center Süre: 45 x 55 dakika


*****
23 ve 24. Bölüm: Yusuf’un rüya yorumu gerçek olur ve Apophis idam edilir. İnarus da serbest bırakılıp eski işine döner ancak Yusuf’u Amon Hutep’e hatırlatmayı unutur. Potifar rahatsızdır. Hekim kalp atışlarının düzensiz olduğunu ve dinlenmesi gerektiğini söyler ancak Potifar pek itibar etmez. Amon Hutep de dayanılmaz baş ağrılarından kıvranmaktadır ve ağırlaşarak ölür. Genç yaştaki oğlu yeni krallık için tek adaydır. Genç kral 4. Amon Hutep için görkemli bir taç giyme töreni yapılır. Amon Hutep rüyasında Nil’den çıkan yedi besili ineği kuru topraktan çıkan yedi zayıf ineğin yediğini görür. Bütün Amon rahiplerini ve rüya tabircilerini toplayıp yorumlamasını ister. Ancak hiçbiri rüyayı tabir edemez. Ertesi gün yedi yeşil başağı yedi kuru başağın boğduğunu görür. Buna da yorum getiremezler. İnarus Yusuf’u hatırlar ve Kral’a rüyasını yorumlayacak birini tanıdığını söyler. Yusuf’a rüyayı anlattığında bunun yedi yıl bolluk ve bereket, yedi yıl kuraklık ve kıtlık olarak tabir eder. Bu tabir kralın çok hoşuna gider ve Yusuf’u görmek ister.


*****
21 ve 22. Bölüm Özetleri: Apophis’in de ortadan kaybolması tapınak rahiplerini telaşlandırır. Tapınak ordularını teyakkuza geçirirler. Yusuf’a Rabbinden gelen vahiyle, peygamberliğini ilan etmesinin zamanının geldiği emredilir. Allah, Yusuf’u peygamber seçmiş ve kendisine rüyaları yorumlama ilmini vermiştir. Yusuf davete zindandaki mahkumlardan başlar ve onlardan putlara tapınmaktan sakınıp Allah’a iman etmelerini ister. Bu arada mahkumlardan ikisinin gördüğü rüyayı yorumlar ve birinin üç gün içinde öleceğini söyler. Züleyha tutkusundan vazgeçmemektedir. İşkence fayda etmeyince serbest kalma karşılığında boyun eğmesini ister ancak yine aynı cevabı alır. Amon Hutep, suikastin faillerini ortaya çıkarmak için Ank Maho ve rahipleri sarayda şölene davet eder. Apophis ve Kimuni’nin şahitliğinde rahipleri mahkum edecektir. Yusuf, Kimuni’ye –“Amon Hutep’in yanında beni an Yusuf suçsuz. Boş yere zındanda”. Demesini söyler. Ancak Rabbinden başkasından yardım istediği için pişman olur ve tevbe eder. Şahitlerin inkar etmesi sonucu rahipler Amon Hutep’in elinden kurtulur.
******
19. 20. Bölüm Özetleri: Yusuf için uzun zindan yılları başlamıştır. Mahkûmlar arasında kısa sürede saygınlık kazanır. Radomon başgardiyana yazarak Yusuf’un tecrübelerinden faydalanmasını ve hapishane şartlarının düzeltilmesinde yardımcı olabileceğini söyler. Yusuf ve mahkûmlar elbirliğiyle zindanı temizlerler. Züleyha ise Yusuf’un durumunu merak etmekte, pişman olmasını ümit etmektedir. Amon Rahipleri suikastin başarısız olması ile paniklemiş ve ortadan kaybolan Apophis’i aramaya başlamışlardır. Kahin Kimuni, Apophis’in izini sürerek zindana gider. O’nun konuşmasını önlemek istemektedir ancak yakalanır. Potifar olaya el koyar ve Apophis her şeyi itiraf eder. Durumu Amon Hutep’e iletir. Böylece Amon Tapınağına karşı harekete geçmek için ellerine büyük bir fırsat geçmiştir. Züleyha, Yusuf’a boyun eğdirememenin çaresizliğiyle zindana gider ve O’na işkence yaptırır.
******
17 ve 18. Bölüm Özetleri: Bütün kentte yayılmış dedikodular yüzünden Züleyha ve Potifar zor günler geçirmektedir. Büyük Kahin Ank Maho halkı Potifar’a karşı kışkırtmak için büyük bir fırsat yakalamıştır. Züleyha şehrin bütün asil kadınlarına bir ziyafet vereceğini haber verir. Böylece onlara gerçek yüzlerini gösterecektir. Ellerine meyve ve bıçak veren Züleyha Yusuf’u içeri çağırır. Bütün kadınlar Yusuf’un güzelliği karşısında ellerini keserler. Ancak Züleyha isteğinden vazgeçmemiştir ve Yusuf’a boyun eğdirmek için zindana atmayı düşünmektedir. Yusuf, Züleyha’nın tüm ısrar ve tehditlerine karşı zindanı göze alır. Entrika, dedikodu ve husumetlerden kurtulmanın yolu bir müddet saraydan uzaklaşmaktır. Potifar, Yusuf’un masum olduğunu bilse de kendi itibarını kurtarmak için Yusuf’u zindana gönderir. Bu arada tapınağın büyük kahini, Kral Amon Hutep’e suikast düzenlemesi için sarayın aşçısını azmettirir. Ancak işi bitiremez ve yakalanır. Potifar suikastın arkasındaki elin izini sürer.

*****
15. ve 16. Bölüm Özetleri:Züleyha Yusuf a yakın olmak ve O na olan sevgisini hissettirebilmek için her yolu dener.Ancak Yusuf tan hiç karşılık bulamaz. Unuturum umuduyla Menfis e seyahate çıkan Züleyha, hasretine dayanamayıp erkenden geri döner. Yusuf un ilgisizliği Züleyha nın içindeki ateşi daha da alevlendirmektedir. Yusuf , Züleyha dan kendisine bir kötülüğün yaklaşmakta olduğunu hissetmektedir.Potifar, Züleyha nın Yusuf a olan yaklaşımından şüphelenmektedir. Züleyha gözü kararmış bir şekilde Yusuf u odasına çağırır,kapıları kilitler ve tüm benliğiyle teslim olduğunu söyler. Yusuf Rabbinden korkup kaçmaya başladığında arkasından Yusuf a yetişir ve gömleğini yırtar ki açılan kapıda Potifar karşılarındadır.Gerçeğin ortaya çıkması için Yusuf un Rabbine sığınmaktan başka çaresi yoktur.

*****
13. ve 14. Bölüm Özetleri:Züleyha, Yusuf a Mısır gelenek ve göreneklerini öğreterek saray adabına uygun yetişmesini istemektedir. Bu amaçla saray mensuplarının ve çalışanlarının yemek taksimi işini Yusuf a verir.Tapınak kahinlerine fazla yemek verilmesine karşı çıkınca kahinleri karşısına alır. Baş kahin bizim tanrılarımıza tapmıyor diye Potifar a şikayet eder fakat karşılık bulamaz. Sonunda O nu sağ bırakmayacağını söyler.Yakup, Yusuf un hasretiyle yanarken Rabb inden Yusuf un yaşadığı müjdesini alır. Bu durumda, kardeşler babalarının kendilerine beddua etmesinden ve lanetlenmekten korkarlar. Yusuf un okuma yazma bilmesi Potifar ın en yakınında olmasını sağlar. Ancak saray ve tapınak çevresi Yusuf un Mısır ın tanrıları yerine tek bir Tanrıya inandığıyla ilgili dedikodularla çalkalanmaktadır.

*****

11 ve 12. Bölüm Özetleri: Züleyha, Yusuf’a Mısır gelenek ve göreneklerini öğreterek saray adabına uygun yetişmesini istemektedir. Bu amaçla saray mensuplarının ve çalışanlarının yemek taksimi işini Yusuf’a verir. Yusuf tapınak kahinlerine fazla yemek verilmesine karşı çıkınca kahinleri karşısına alır. Baş kahin Yusuf’u bizim tanrılarımıza tapmıyor diye Potifar’a şikayet eder fakat karşılık bulamaz. Sonunda O’nu sağ bırakmayacağını söyler. Yakup, Yusuf’un hasretiyle yanarken Rabbinden Yusuf’un yaşadığı müjdesini alır. Bu durumda, kardeşler babalarının kendilerine beddua etmesinden ve lanetlenmekten korkarlar. Yusuf’un okuma yazma bilmesi Potifar’ın en yakınında olmasını sağlar. Ancak saray ve tapınak çevresi Yusuf’un Mısır’ın tanrıları yerine tek bir Tanrıya inandığıyla ilgili dedikodularla çalkalanmaktadır.
Hazret-i Yusuf dizisi her Cuma 21: 00’de Kanal 7’de…

****

7 ve 8. Bölüm Özetleri: Kardeşleri babalarına Yusuf’u kurtların parçaladığını söyler ve kuzu kanına buladıkları gömleğini babalarına kanıt olarak gösterirler. Yakub kanlı gömleği görünce yıkılır. Ancak gömleğin hiç zarar görmemesi Yusuf’un yaşadığı umudunu artırır. Kenan halkıyla beraber Yusuf’u aramaya çıkarlar. Kuyunun başına geldiklerinde Yusuf uykuya dalmıştır. Yolunu kaybeden bir kervan kuyunun başına gelir. Aslında kuyunun suyu tuzludur ancak bir umutla yine de kuyudan su çektiklerinde Yusuf’u bulurlar ve onu köle pazarında satarlar. Yusuf için artık uzun ve bilinmezlere doğru bir yolculuk başlamıştır.

****

5. ve 6. Bölüm Özetleri: Yakub rüyasında Yusuf’u kurt sürüsünün kovaladığını görür. Rüyasını bir musibetin Yakub’un hanedanlığına pusu kurduğuna yorumlar. Yusuf’da bir rüya görür. Rüyasında hükümran olup taç giymekte, onbir yıldız güneş ve ay kendisine boyun eğmektedir. Babasına rüyasını anlattığında Yakub Yusuf’a rüyasını kimseye anlatmamasını söyler. Ancak kardeşleri Yusuf’a rüyasını anlatması için baskı yaparlar ve Yusuf’u babasından uzaklaştırmak ve O’ndan kurtulmak için plan yapmaya başlarlar. Babalarına Yusuf’u kendileriyle kıra göndermesi için dil dökerler. Yusuf’un da aklını çelip kendileriyle gelmesi için ikna ederler. Köyden uzaklaşınca Yusuf’u öldürmeye kalkarlar ancak kardeşlerden Levi buna mani olur. Sonunda Yusuf’u Kervanların bulabileceği bir kuyuya atarlar.

****

3. ve 4. Bölüm Özetleri: Yusuf’un annesi Bünyamin’in doğumunda ölür. Yakub ailesiyle birlikte babası İshak’ın ve atası İbrahim’in diyarı Kenan iline hicret eder. Kenan halkı Yakub’a biat edip etrafında kenetlenir. Yetim kalan Yusuf’u halası Faika evlatlık ister. Yakub önce rıza göstermese de sonunda razı olur. Halasının İshak’ın kuşağını Yusuf’a vermesi kardeşlerin kafasını karıştırır ve aralarında söylenmelere yol açmaya başlar. Yusuf kardeşleriyle oynarken tandırın içine saklanır. Herkes telaşla Yusuf’u arar. Rahil’in Yusuf’a gerekli özeni gösteremediğini ileri sürerek Yusuf’u geri alırlar. Rahel, Yusuf’la plan yaparak kuşağını kaybettiğini söyler. Kuşak Yusuf’un üzerinde çıkınca törenin uygulanmasını ister. Yusuf, dört yıl Rahel’e köle olacaktır.
Hazret-i Yusuf dizisi her Cuma 21: 00’de Kanal 7’de…

****

1 ve 2. Bölüm Özet: Babil’e bağlı Fedan kentinde yaşayan Hz. Yakub uzun süredir oranın valisi olan dayısının (Laban) sürüsüne çobanlık yapmakla hayatını sürdürüyordu. Putperest olan Fedan halkı yağmur yağması için Babil’in ana tanrıçası İştar’a adaklar sunuyor, bu kente yağmur yağmamasının nedenini ise Yakub’un yaptıklarından tanrıların hoşnut olmamasına bağlıyorlardı. Yakub ise Fedan kentinde insanların tek tanrıya inanmalarını ve O’na ortak koşmamalarını söylüyordu. Fakat Fedan halkı tüm öfkelerine rağmen vali Laban’dan çekindikleri için Yakub’a bir şey yapamıyorlardı. Bir gün Fedan halkından tanrıları küçümseyen birini Yakub’a gözdağı vermek için ölüm cezası verirler. Fakat Yakub adamı tam ateşe atılacağı sırada kan parasını vererek kurtarır. Bu davranışı mahkumun ve karısının iman etmesini beraberinde getirir. Yakub’un dört hanımından biri olan Rahil uzun yıllardan sonra hamile kalır. Ancak çocuk bir türlü doğmaz. Yakub Allah’a dua etmek için hurmalığa gider. İştar tapınağının büyücüsü Lakub’un çocuğunu yok etmek için tapınakta büyü yapmaktadır.

Orijinal Adı: JOSEF THE PROPHET Türkçe İsmi: HAZRET-İ YUSUF Yönetmen: Ferecullah Silahşör Oyuncular: Mustafa Zamani, Mahmud Pakniyet, Cafer Dehgan, Cihanbahş Sultani, Ketayun Riyahi, Leyla Bolukat Görüntü Yönetmeni: Resul Ahadi Ses: Ahmed Amiri Yapım Yılı: 2008 Yapım: CIMA Film Center Süre: 45 x 55 dakika

   

İzleyicilerin büyük beğenisini kazanan muhteşem dizi "HAZRET-İ YUSUF" cuma akşamları 21:00'de Kanal 7'de.

10 ARALIK 2010, CUMA

YUSUF ZİNDANDAN KURTULUR, ŞİMDİ KENDİSİNE İFTİRA ATANLARIN PEŞİNDEDİR!

İranlı yönetmen Ferecullah Silahşör’ün yıllar süren titiz bir çalışmayla ortaya koyduğu dizi film HAZRET-İ YUSUF her Cuma akşamı 22.05’te Kanal 7 ekranlarında izleyenlerle buluşuyor. Hazret-i Yusuf’un Kur’an-ı Kerim’de de geçen etkileyici ve dramatik hayat hikayesini anlatan dizinin 25 ve 26. bölümleri Cuma günü artarda yayınlanacak.

Dizinin konusu; Mezopotamya’daki şehirlerden birinde dünyaya gelen Yusuf, güzelliğiyle kısa zamanda herkesin ilgi odağı olur ancak onun bu özellikleri kardeşlerinin kıskançlığına yol açar. Yusuf’ta zaman içinde dillere destan güzelliği dışında harikulade haller de görülmeye başlar. Bir gün bir rüya görür ve rüyasını anlattığı babası Hazret-i Yakub bu rüyasını kardeşlerine anlatmamasını ister. Yusuf kardeşleriyle çıktığı bir yolculukta kendisini kıskanan kardeşleri tarafından çölde bir kuyuya atılır. Kardeşleri eve döndüklerinde babalarına Yusuf’u kurtların yediğini söylerler. Hazret-i Yakub bu hikayeye inanmaz. Ancak Yusuf’un hasreti her geçen gün onun yüreğini dağlamaktadır. Bu arada çöldeki kuyunun yakınından geçen bir kervan sahibi Yusuf’u kuyudan çıkarır, Mısır’a götürür ve köle olarak satılığa çıkarır.

25. ve 26. Bölüm: Amon Hutep Yusuf’u affeder ve zindandan çıkarmak ister. Ancak Yusuf bir hain olarak çıkmak yerine masumiyetinin ispat edilmesini ister ve ellerini kesen kadınları araştırmasını söyler. Amon Hutep Züleyha ve o gün orada olan bütün kadınları sarayda toplar ve işin aslını sorar. Züleyha her şeyi itiraf eder ve Yusuf’un masumiyeti kanıtlanır. Amon Hutep Yusuf’u saraya davet eder. Amon’un kahin ve rüya yorumcularını da toplayıp onları Yusuf’un karşısında aciz duruma düşürmek istemektedir. Amon Hutep herkesin önünde kahinlere tekrar rüyasının yorumunu sorar ancak bir cevap alamaz. Yusuf rüyayı tabir ettiğinde kahinler ve rüya yorumcuları da bu tabire boyun eğerler. Böylece Yusuf Mısır’ın hazinesinin ve tarım işlerinin başına gelir ve Amon Hutep’in başdanışmanı olur. Amon kahinlerinin yenilgisi bütün Mısır’a yayılmıştır. Yusuf ilk iş olarak tutuklanan Züleyha ve diğer kadınlar ile Zavira zindanındaki tüm mahkumları serbest bırakır. Yusuf’un rüya tabirini kabul edip O’nu öven bir yorumcu Nil de ölü bulunur. Yusuf, bunun rahiplerin işi olduğundan emindir ve işin peşine düşer.

Hazret-i Yusuf dizisi her Cuma 22: 05’te Kanal 7’de…

Orijinal Adı: JOSEF THE PROPHET Türkçe İsmi: HAZRET-İ YUSUF Yönetmen: Ferecullah Silahşör Oyuncular: Mustafa Zamani, Mahmud Pakniyet, Cafer Dehgan, Cihanbahş Sultani, Ketayun Riyahi, Leyla Bolukat Görüntü Yönetmeni: Resul Ahadi Ses: Ahmed Amiri Yapım Yılı: 2008 Yapım: CIMA Film Center Süre: 45 x 55 dakika


*****
23 ve 24. Bölüm: Yusuf’un rüya yorumu gerçek olur ve Apophis idam edilir. İnarus da serbest bırakılıp eski işine döner ancak Yusuf’u Amon Hutep’e hatırlatmayı unutur. Potifar rahatsızdır. Hekim kalp atışlarının düzensiz olduğunu ve dinlenmesi gerektiğini söyler ancak Potifar pek itibar etmez. Amon Hutep de dayanılmaz baş ağrılarından kıvranmaktadır ve ağırlaşarak ölür. Genç yaştaki oğlu yeni krallık için tek adaydır. Genç kral 4. Amon Hutep için görkemli bir taç giyme töreni yapılır. Amon Hutep rüyasında Nil’den çıkan yedi besili ineği kuru topraktan çıkan yedi zayıf ineğin yediğini görür. Bütün Amon rahiplerini ve rüya tabircilerini toplayıp yorumlamasını ister. Ancak hiçbiri rüyayı tabir edemez. Ertesi gün yedi yeşil başağı yedi kuru başağın boğduğunu görür. Buna da yorum getiremezler. İnarus Yusuf’u hatırlar ve Kral’a rüyasını yorumlayacak birini tanıdığını söyler. Yusuf’a rüyayı anlattığında bunun yedi yıl bolluk ve bereket, yedi yıl kuraklık ve kıtlık olarak tabir eder. Bu tabir kralın çok hoşuna gider ve Yusuf’u görmek ister.


*****
21 ve 22. Bölüm Özetleri: Apophis’in de ortadan kaybolması tapınak rahiplerini telaşlandırır. Tapınak ordularını teyakkuza geçirirler. Yusuf’a Rabbinden gelen vahiyle, peygamberliğini ilan etmesinin zamanının geldiği emredilir. Allah, Yusuf’u peygamber seçmiş ve kendisine rüyaları yorumlama ilmini vermiştir. Yusuf davete zindandaki mahkumlardan başlar ve onlardan putlara tapınmaktan sakınıp Allah’a iman etmelerini ister. Bu arada mahkumlardan ikisinin gördüğü rüyayı yorumlar ve birinin üç gün içinde öleceğini söyler. Züleyha tutkusundan vazgeçmemektedir. İşkence fayda etmeyince serbest kalma karşılığında boyun eğmesini ister ancak yine aynı cevabı alır. Amon Hutep, suikastin faillerini ortaya çıkarmak için Ank Maho ve rahipleri sarayda şölene davet eder. Apophis ve Kimuni’nin şahitliğinde rahipleri mahkum edecektir. Yusuf, Kimuni’ye –“Amon Hutep’in yanında beni an Yusuf suçsuz. Boş yere zındanda”. Demesini söyler. Ancak Rabbinden başkasından yardım istediği için pişman olur ve tevbe eder. Şahitlerin inkar etmesi sonucu rahipler Amon Hutep’in elinden kurtulur.
******
19. 20. Bölüm Özetleri: Yusuf için uzun zindan yılları başlamıştır. Mahkûmlar arasında kısa sürede saygınlık kazanır. Radomon başgardiyana yazarak Yusuf’un tecrübelerinden faydalanmasını ve hapishane şartlarının düzeltilmesinde yardımcı olabileceğini söyler. Yusuf ve mahkûmlar elbirliğiyle zindanı temizlerler. Züleyha ise Yusuf’un durumunu merak etmekte, pişman olmasını ümit etmektedir. Amon Rahipleri suikastin başarısız olması ile paniklemiş ve ortadan kaybolan Apophis’i aramaya başlamışlardır. Kahin Kimuni, Apophis’in izini sürerek zindana gider. O’nun konuşmasını önlemek istemektedir ancak yakalanır. Potifar olaya el koyar ve Apophis her şeyi itiraf eder. Durumu Amon Hutep’e iletir. Böylece Amon Tapınağına karşı harekete geçmek için ellerine büyük bir fırsat geçmiştir. Züleyha, Yusuf’a boyun eğdirememenin çaresizliğiyle zindana gider ve O’na işkence yaptırır.
******
17 ve 18. Bölüm Özetleri: Bütün kentte yayılmış dedikodular yüzünden Züleyha ve Potifar zor günler geçirmektedir. Büyük Kahin Ank Maho halkı Potifar’a karşı kışkırtmak için büyük bir fırsat yakalamıştır. Züleyha şehrin bütün asil kadınlarına bir ziyafet vereceğini haber verir. Böylece onlara gerçek yüzlerini gösterecektir. Ellerine meyve ve bıçak veren Züleyha Yusuf’u içeri çağırır. Bütün kadınlar Yusuf’un güzelliği karşısında ellerini keserler. Ancak Züleyha isteğinden vazgeçmemiştir ve Yusuf’a boyun eğdirmek için zindana atmayı düşünmektedir. Yusuf, Züleyha’nın tüm ısrar ve tehditlerine karşı zindanı göze alır. Entrika, dedikodu ve husumetlerden kurtulmanın yolu bir müddet saraydan uzaklaşmaktır. Potifar, Yusuf’un masum olduğunu bilse de kendi itibarını kurtarmak için Yusuf’u zindana gönderir. Bu arada tapınağın büyük kahini, Kral Amon Hutep’e suikast düzenlemesi için sarayın aşçısını azmettirir. Ancak işi bitiremez ve yakalanır. Potifar suikastın arkasındaki elin izini sürer.

*****
15. ve 16. Bölüm Özetleri:Züleyha Yusuf a yakın olmak ve O na olan sevgisini hissettirebilmek için her yolu dener.Ancak Yusuf tan hiç karşılık bulamaz. Unuturum umuduyla Menfis e seyahate çıkan Züleyha, hasretine dayanamayıp erkenden geri döner. Yusuf un ilgisizliği Züleyha nın içindeki ateşi daha da alevlendirmektedir. Yusuf , Züleyha dan kendisine bir kötülüğün yaklaşmakta olduğunu hissetmektedir.Potifar, Züleyha nın Yusuf a olan yaklaşımından şüphelenmektedir. Züleyha gözü kararmış bir şekilde Yusuf u odasına çağırır,kapıları kilitler ve tüm benliğiyle teslim olduğunu söyler. Yusuf Rabbinden korkup kaçmaya başladığında arkasından Yusuf a yetişir ve gömleğini yırtar ki açılan kapıda Potifar karşılarındadır.Gerçeğin ortaya çıkması için Yusuf un Rabbine sığınmaktan başka çaresi yoktur.

*****
13. ve 14. Bölüm Özetleri:Züleyha, Yusuf a Mısır gelenek ve göreneklerini öğreterek saray adabına uygun yetişmesini istemektedir. Bu amaçla saray mensuplarının ve çalışanlarının yemek taksimi işini Yusuf a verir.Tapınak kahinlerine fazla yemek verilmesine karşı çıkınca kahinleri karşısına alır. Baş kahin bizim tanrılarımıza tapmıyor diye Potifar a şikayet eder fakat karşılık bulamaz. Sonunda O nu sağ bırakmayacağını söyler.Yakup, Yusuf un hasretiyle yanarken Rabb inden Yusuf un yaşadığı müjdesini alır. Bu durumda, kardeşler babalarının kendilerine beddua etmesinden ve lanetlenmekten korkarlar. Yusuf un okuma yazma bilmesi Potifar ın en yakınında olmasını sağlar. Ancak saray ve tapınak çevresi Yusuf un Mısır ın tanrıları yerine tek bir Tanrıya inandığıyla ilgili dedikodularla çalkalanmaktadır.

*****

11 ve 12. Bölüm Özetleri: Züleyha, Yusuf’a Mısır gelenek ve göreneklerini öğreterek saray adabına uygun yetişmesini istemektedir. Bu amaçla saray mensuplarının ve çalışanlarının yemek taksimi işini Yusuf’a verir. Yusuf tapınak kahinlerine fazla yemek verilmesine karşı çıkınca kahinleri karşısına alır. Baş kahin Yusuf’u bizim tanrılarımıza tapmıyor diye Potifar’a şikayet eder fakat karşılık bulamaz. Sonunda O’nu sağ bırakmayacağını söyler. Yakup, Yusuf’un hasretiyle yanarken Rabbinden Yusuf’un yaşadığı müjdesini alır. Bu durumda, kardeşler babalarının kendilerine beddua etmesinden ve lanetlenmekten korkarlar. Yusuf’un okuma yazma bilmesi Potifar’ın en yakınında olmasını sağlar. Ancak saray ve tapınak çevresi Yusuf’un Mısır’ın tanrıları yerine tek bir Tanrıya inandığıyla ilgili dedikodularla çalkalanmaktadır.
Hazret-i Yusuf dizisi her Cuma 21: 00’de Kanal 7’de…

****

7 ve 8. Bölüm Özetleri: Kardeşleri babalarına Yusuf’u kurtların parçaladığını söyler ve kuzu kanına buladıkları gömleğini babalarına kanıt olarak gösterirler. Yakub kanlı gömleği görünce yıkılır. Ancak gömleğin hiç zarar görmemesi Yusuf’un yaşadığı umudunu artırır. Kenan halkıyla beraber Yusuf’u aramaya çıkarlar. Kuyunun başına geldiklerinde Yusuf uykuya dalmıştır. Yolunu kaybeden bir kervan kuyunun başına gelir. Aslında kuyunun suyu tuzludur ancak bir umutla yine de kuyudan su çektiklerinde Yusuf’u bulurlar ve onu köle pazarında satarlar. Yusuf için artık uzun ve bilinmezlere doğru bir yolculuk başlamıştır.

****

5. ve 6. Bölüm Özetleri: Yakub rüyasında Yusuf’u kurt sürüsünün kovaladığını görür. Rüyasını bir musibetin Yakub’un hanedanlığına pusu kurduğuna yorumlar. Yusuf’da bir rüya görür. Rüyasında hükümran olup taç giymekte, onbir yıldız güneş ve ay kendisine boyun eğmektedir. Babasına rüyasını anlattığında Yakub Yusuf’a rüyasını kimseye anlatmamasını söyler. Ancak kardeşleri Yusuf’a rüyasını anlatması için baskı yaparlar ve Yusuf’u babasından uzaklaştırmak ve O’ndan kurtulmak için plan yapmaya başlarlar. Babalarına Yusuf’u kendileriyle kıra göndermesi için dil dökerler. Yusuf’un da aklını çelip kendileriyle gelmesi için ikna ederler. Köyden uzaklaşınca Yusuf’u öldürmeye kalkarlar ancak kardeşlerden Levi buna mani olur. Sonunda Yusuf’u Kervanların bulabileceği bir kuyuya atarlar.

****

3. ve 4. Bölüm Özetleri: Yusuf’un annesi Bünyamin’in doğumunda ölür. Yakub ailesiyle birlikte babası İshak’ın ve atası İbrahim’in diyarı Kenan iline hicret eder. Kenan halkı Yakub’a biat edip etrafında kenetlenir. Yetim kalan Yusuf’u halası Faika evlatlık ister. Yakub önce rıza göstermese de sonunda razı olur. Halasının İshak’ın kuşağını Yusuf’a vermesi kardeşlerin kafasını karıştırır ve aralarında söylenmelere yol açmaya başlar. Yusuf kardeşleriyle oynarken tandırın içine saklanır. Herkes telaşla Yusuf’u arar. Rahil’in Yusuf’a gerekli özeni gösteremediğini ileri sürerek Yusuf’u geri alırlar. Rahel, Yusuf’la plan yaparak kuşağını kaybettiğini söyler. Kuşak Yusuf’un üzerinde çıkınca törenin uygulanmasını ister. Yusuf, dört yıl Rahel’e köle olacaktır.
Hazret-i Yusuf dizisi her Cuma 21: 00’de Kanal 7’de…

****

1 ve 2. Bölüm Özet: Babil’e bağlı Fedan kentinde yaşayan Hz. Yakub uzun süredir oranın valisi olan dayısının (Laban) sürüsüne çobanlık yapmakla hayatını sürdürüyordu. Putperest olan Fedan halkı yağmur yağması için Babil’in ana tanrıçası İştar’a adaklar sunuyor, bu kente yağmur yağmamasının nedenini ise Yakub’un yaptıklarından tanrıların hoşnut olmamasına bağlıyorlardı. Yakub ise Fedan kentinde insanların tek tanrıya inanmalarını ve O’na ortak koşmamalarını söylüyordu. Fakat Fedan halkı tüm öfkelerine rağmen vali Laban’dan çekindikleri için Yakub’a bir şey yapamıyorlardı. Bir gün Fedan halkından tanrıları küçümseyen birini Yakub’a gözdağı vermek için ölüm cezası verirler. Fakat Yakub adamı tam ateşe atılacağı sırada kan parasını vererek kurtarır. Bu davranışı mahkumun ve karısının iman etmesini beraberinde getirir. Yakub’un dört hanımından biri olan Rahil uzun yıllardan sonra hamile kalır. Ancak çocuk bir türlü doğmaz. Yakub Allah’a dua etmek için hurmalığa gider. İştar tapınağının büyücüsü Lakub’un çocuğunu yok etmek için tapınakta büyü yapmaktadır.

Orijinal Adı: JOSEF THE PROPHET Türkçe İsmi: HAZRET-İ YUSUF Yönetmen: Ferecullah Silahşör Oyuncular: Mustafa Zamani, Mahmud Pakniyet, Cafer Dehgan, Cihanbahş Sultani, Ketayun Riyahi, Leyla Bolukat Görüntü Yönetmeni: Resul Ahadi Ses: Ahmed Amiri Yapım Yılı: 2008 Yapım: CIMA Film Center Süre: 45 x 55 dakika

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Özgür Özel'in randevu talebine cevap
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak