Yalova

Yalova'da Japon mühendis anısına yaptırılan anıt

19:06 28 Ağustos 2015
Yalova'da Japon mühendis anısına yaptırılan anıt

Görev aldığı İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü Projesi'nde halatın kopmasından kendini sorumlu tutan ve bir süre sonra ölü bulunan Ryoichi Kishi anısına yaptırılan anıt 16 Eylül'de açılacak

 Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Altınova ilçesinde bir mezarlıkta ölü bulunan Japon mühendis Ryoichi Kishi anısına yaptırılan anıtın 16 Eylül'de açılacağını bildirdi.

Salman, yaptığı açıklamada, Japon mühendis Ryoichi Kishi anısına yaptırılan anıtın, Gazipaşa Caddesi'nde TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'nın heykelinin yer aldığı alanın karşı tarafına yerleştirildiğini belirtti.

Japonların, 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nde kendilerine çok yardım ettiğini hatırlatan Salman, şunları kaydetti:

"İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü Projesi'nde görev alan ve halatın kopmasından kendini sorumlu tutan Ryoichi Kishi binlerce yıllık Japon geleneğini sürdürerek verilen görevi yerine getiremediği için bir çeşit 'harakiri' yolunu seçmiştir. Onun adını yaşatarak hem Japon kardeşlerimize vefamızı hem de tüm insanlığa görev ve sorumluluk bilincinin nasıl bir duygu olduğunu göstermek adına yaptığımız abideyi 16 Eylül'de açacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.