Yalova

İHH Yalova Temsilciliği 16. yardım tırını Suriye'ye gönderdi

16:46 02 Eylül 2015
İHH Yalova Temsilciliği 16. yardım tırını Suriye'ye gönderdi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Yalova Temsilciliği düzenlenen törenle 16. yardım tırını Suriye'ye gönderdi.

İHH Yalova Temsilcisi Sabri Kan, Hacı Kemal Fidan Cami önünde yapılan törende Suriye'de büyük bir savaşın olduğunu ve insanların orada bir yandan da açlık ile boğuştuğunu söyledi.

Oradaki insanların evlerini, yurtlarını, kendi vatan topraklarını terk edip, huzurlu yaşayabilecekleri yerlere kaçtıklarını belirten Kan, şunları kaydetti:

"Ama kaçtıkları yerde ne yazık ki daha büyük bir hezimete uğruyorlar. Bizler de vicdan sahipleri olarak, elimizden gelen desteği yapmaya çalışıyoruz. Kardeşlerimizin destekleri ile bunu yapmaya çalışıyoruz. Bugün 16. yardım tırımızı savaş bölgesine gönderiyoruz. 16. yardım tırımızın gönderilmesinde bütün imkanlarını seferber eden Hisar Karadağ Group ve Retaj Otel sahiplerine çok teşekkür ediyoruz. Bu bir hayır organizasyonudur. Yanı başımızda yanan bir ateş var. Bizim ülkemizde de bu şekilde ateş ile oynanıyor. Böyle bir duruma düşersek, daha büyük bir felaketler ile karşılaşabiliriz. Allah fırsat vermesin. Bu yardım Suriye'deki tampon bölgeye özel giriş ile Kızılay'ın yardımı ile gerçekleşecek. Yardım tırında sadece un var."

Konuşmalardan sonra yardım tırı Suriye'ye gönderildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.