Yalova

Yalova Valisi Cebiroğlu:

17:35 02 Eylül 2015
Yalova Valisi Cebiroğlu:

"1 Eylül tarihinden itibaren faaliyetlerine devam etmeleri mümkün olmayan dershanelerin yerine, öğrencilerimizin hazırlık çalışmalarına özel öğretim kursları katkı sağlayacaklardır"

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, "1 Eylül tarihinden itibaren faaliyetlerine devam etmeleri mümkün olmayan dershanelerin yerine, öğrencilerimizin hazırlık çalışmalarına özel öğretim kursları katkı sağlayacaklardır" dedi.

Cebiroğlu, yaptığı yazılı açıklamada son günlerde kamuoyunu meşgul eden 'dershaneler' konusunda, bilgilendirme amacıyla açıklama yapılmasının gerekli görüldüğünü ifade etti.

5580 sayılı özel öğretim kurumları kanununda ve ilgili mevzuatlarda 'dershane' diye bir kavramın kalmadığını ve Anayasa Mahkemesinin iptal kararı ile eski yasanın devreye girmediğini belirten Cebiroğlu şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığı, çıkardığı 'Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği' ile okullar dışında açılabilecek özel öğretim kurumlarını belirlemiştir. Buna göre, 1 Eylül tarihinden itibaren faaliyetlerine devam etmeleri mümkün olmayan dershanelerin yerine, öğrencilerimizin hazırlık çalışmalarına özel öğretim kursları katkı sağlayacaklardır. Bu da ancak, müracaat edip özel öğretim kursu ruhsatı aldıktan sonra mümkün olabilecektir. Öğrencilerimiz, ihtiyaç duymaları halinde, okullar dışında, ilgili mevzuatta belirlenen ve en fazla 3 bilim grubunda (Örnek, Türkçe-Matematik-Tarih) açılabilecek özel öğretim kursuna gidebileceklerdir. Geçen yıl, öğrencilerimize okullarda verilen destekleme ve yetiştirme kurslarından alınan verimin bu yıl da alınabilmesi için çalışmalar en üst düzeyde sürdürülmektedir."

Cebiroğlu, mezun öğrenciler için ise Halk Eğitim Merkezleri vasıtasıyla destek kursları açılacağını kaydetti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.