Yalova

Terör saldırılarına tepkiler

16:57 16 Eylül 2015
Terör saldırılarına tepkiler

Yalova faaliyet gösteren Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki illerin hemşehri dernekleri, terör olaylarına tepki gösterdi

Yalova'da faaliyet gösteren Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki illerin hemşehri dernekleri, yaptıkları ortak açıklamada, yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi.

Şaban Temüge Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında, ortak basın açıklamasını okuyan Diyarbakırlılar Kültür Dayanışma ve YArdımlaşma Derneği Başkanı Veysel Kılıç, silahla hak aranamayacağına dikkati çekti.

Kılıç, şöyle konuştu:

"Yüreklerimizi dağlayan elim hadiselerin yaşandığı şu zorlu günlerde hepimize düşen, bir kez daha birbirimize sımsıkı kenetlenmektir. Silah, hak arama yöntemi olamaz, var olan sorunları derinleştirmekten başka işe yaramaz. Edı bese, yeter artık diyoruz. Dernekler olarak çağrımız, barışın en temel şartı, silahların susmasıdır. Barışın taçlandırılması için örgüt derhal silah bırakmalı, normalleşmenin önü açılmalı, korku ve baskıya neden olan dayatmalardan vazgeçmelidir. Kalıcı barış, PKK'nın hem şiddet dilini hem şiddet aparatlarını hem de şiddet aracı olan silah bırakması ile mümkündür. Yaşanan acı, gözyaşı, ıstırap, şiddet ve çatışmaları sona erdirmek için tek ses, tek yürek olmalı, aramızda fitne tohumları ekmeye çalışanları deşifre edip ortak değerlerimizi zaafa uğratanlara karşı ortak mücadele vermeliyiz. Gün, birlik ve beraberliğimizin temel harcı kardeşliğimize sahip çıkma vaktidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.