Yalova

Yalova Kasaplar ve Sakatatçılar Derneği Başkanı Bahar:

15:51 17 Ekim 2015
Yalova Kasaplar ve Sakatatçılar Derneği Başkanı Bahar:

"Kurban Bayramı'nın etkisi hala kırmızı et satışlarında devam ederken beyaz et satışlarında ise hareketlilik var"

 Yalova Kasaplar ve Sakatatçılar Derneği Başkanı Turgay Bahar, "Kurban Bayramı'nın etkisi hala kırmızı et satışlarında devam ederken beyaz et satışlarında ise hareketlilik var" dedi. 

Bahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, et fiyatlarında bugüne kadar bir düşüşün olmadığını söyledi. Ette düşüşün olması için ciddi tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Bahar, şöyle konuştu: 

"Kurban Bayramı'nın etkisi hala kırmızı et satışlarında devam ederken beyaz et satışlarında ise hareketlilik var. Kurban Bayramı'ndan sonra et satışlarındaki düşüş hala devam ediyor ve bu düşüş 1,5 ay devam eder. Et bütün hanelerde dolu durumda. Vatandaş artık etini şoklardan çıkarıp değerlendirmeye çalışıyor. Fiyatlarda ciddi bir düşüş olmadı. Hatta kuzu ve dana kesimlerinde birer lira gibi bir artış var. Dana etinde kuşbaşı 40 lira, şiş 35 lira ve kıyma 38 liradan satılıyor. Kuzu etinde ise kuşbaşını 47 lira, şişi 47 lira ve kolu da 32 liradan satışını yapıyoruz." 

Tavuk eti satışlarında ise artışın söz konusu olduğunu dile getiren Bahar, şöyle devam etti: 

"Şuanda bütün tavuğun kilosunu 6,5-7 liradan satıyoruz. Tabii bütün tavuk da alan var, kanat, göğüs ve but alan da var. Daha çok tavuk göğsü satışlarımız fazla çünkü dönerciler döneri tavuk göğsünden yapıyor. Ayrıca diğer tavuk parçalarında da satışlarımız iyi yani ete oranla tavuk satışlarından çok memnunuz. Şuanda kanat 12 lira, göğüs 13 lira ve butta 8 liradan satılıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.