Yalova

"Kadın Çiftçiler Tarımsal Yenilikler ile Buluşuyor Projesi"

11:52 15 Kasım 2015
"Kadın Çiftçiler Tarımsal Yenilikler ile Buluşuyor Projesi"

Projes kapsamında eğitime katılan kadın çiftçilere sertifikaları verildi

Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yenilikler ile Buluşuyor Projesi" kapsamında eğitim alan 30 kadın çiftçiye sertifikaları verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü tarafından Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Salonu'nda sertifika töreni düzenlendi.

Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Görentaş, burada yaptığı konuşmada proje kapsamında kadın çiftçilere tarım alanında birçok bilginin verildiğini söyledi.

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Müdürlüğü'nün de katkıları ile yaklaşık 30 kadın çiftçiye gıda güvenliği, örtü altı sebze yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği, meyve ve sebze yetiştiriciliği gibi eğitimler verildiğini belirten Görentaş, "Bu eğitimler sonucunda tıbbı ve aromatik bitkiler konusunda lavanta yetiştiriciliğinin önemini vurguladık. Bununla ilgili bir proje hazırladık. Bu projeyi de bakanlığımıza sunduk. Bakanlığımızda uygun gördükten sonra lavanta yetiştiriciliği konusunda kadın çiftçilerimizin de desteği ile projeye başlamış olacağız" diye konuştu.

Daha sonra Görentaş ve Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yılmaz Boz, kadın çiftçilere sertifikalarını verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.