Yalova

Kaçak kesime karşı ormanda 24 saat nöbet

12:08 24 Kasım 2015
Kaçak kesime karşı ormanda 24 saat nöbet

Yalova'da, kaçak ağaç kesiminin önüne geçilmesi için ormanlık alanlarda 24 saat esasına göre denetim yapıldığı bildirildi. 

Yalova Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner, Merkez Orman İşletme Şefi Engin Çakşır ile ormanlık alanlarda görev yapan yapan personeli denetledi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada Yalova Merkez şefliğinin, köylülerin yakacak odun ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti. 

Özellikle sonbaharda ve ilkbaharda ormanları kötü emeli olanlardan korumak için çalışma yaptıklarını ifade eden Güner, "Orman İşletme Müdürlüğü personelimiz Yalova'da 24 saat esaslı korumalar gerçekleştirmektedir. Bizim de bütün şefliklerimizde bu şekilde orman korumalarımız mevcuttur" diye konuştu.

Yalova'nın yüze 59'un ormanlarla kaplı olduğunu belirten Güner, Yalova ormanlarında kayın ve meşenin dışında kestane, fıstık çamı, sahil çamı gibi çeşitlerin mevcut olduğunu kaydetti.

Merkez Orman İşletme Şefi Çakşır da koruma faaliyetlerinin, oluşturulan ekipler tarafından dönüşümlü sürdürüldüğünü söyledi.

Şeflik olarak orman köylerinin kışlık yakacaklarını karşıladıklarını anlatan Çakşır, "Toplam 6 tane orman köyümüze zati ihtiyaç verdik. Toplamda bu yıl itibariyle 6 bin stere yakın köylüye yakacak odun vermiş bulunmaktayız. Bununla beraber koruma faaliyetleri olarak ormanda her türlü yasak kanun dışı müdahalelere karşıda korumalarımızı da devamlı olarak sürdürmekteyiz" dedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.