Yalova

YASBİR Başkanı Dündar:

15:01 28 Kasım 2015
YASBİR Başkanı Dündar:

"Altınova'da kurulacak çiçek hali sadece Yalova'daki üreticinin değil Türkiye'deki tüm üreticilerin yararlanabileceği bir hal olacak"

 Yalova İli İç ve Dış Mekan Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (YASBİR) Başkanı Ahmet Dündar, "Altınova'da kurulacak çiçek hali sadece Yalova'daki üreticinin değil Türkiye'deki tüm üreticilerin yararlanabileceği bir hal olacak" dedi. 

Dündar, yaptığı açıklamada, tüm dünya ülkelerinin çiçek almak için Hollanda'daki hallere gittiğini söyledi. Türkiye'de de böyle haller olması gerektiğini belirten Dündar, şunları kaydetti: 

"Altınova Belediyesi Başkanımız Metin Oral, Altınova Süs Bitkileri Hali kurulması için gerekli çalışmayı yaptı. Hal sayesinde üreticinin teşvik edilmesi sağlanacak. İyi üretim yapanların önü açılmış olacak. Altınova'da kurulacak çiçek hali sadece Yalova'daki üreticinin değil Türkiye'deki tüm üreticilerin yararlanabileceği bir hal olacak."

Halin fiyatların arz talep dengesine göre oluşmasının sağlayacağını ifade eden Dündar, "Altınova Süs Bitkileri Hali, Altınova Çavuşçiftliği'nde 10 dekar alan üzerine kurulacak. Halimizin esnafımıza büyük getirisi olacak. Burada kurulacak dükkanlar sayesinde de üretici ürettiklerini daha rahat pazarlayabilecek" dedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.