Yalova

Yalova'da süs tavuğu mezatı

11:07 20 Mart 2016
Yalova'da süs tavuğu mezatı

Yalova Süs Tavukları Derneği, ilk mezatını gerçekleştirdi.

Çiftlikköy ilçesi Sultaniye Mahallesi'ndekiki bir kahvehanede düzenlenen mezata Yalova ve çevre illerden gelen meraklılar, açık artırma usulüyle tavukları satın aldı.

Dernek Başkanı Önder Apaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha bilinçli tavuk üretimi ve süs tavuklarının tanınması amacıyla çalışma yürüttüklerini söyledi.

Türkiye'de 100'ün üzerinde süs tavuğu cinsi olduğunu dile getiren Apaydın, şöyle konuştu:

"Burada 50 civarında çeşit var. Kimisi senede 3 yumurta yapıyor, kimisi senede 330-340 yumurta yapıyor. Yumurta tavuğu ayrı süs tavuğu ayrıdır. 5-6 santimetreden 80-90 santimetreye kadar tavuk çeşidi var. Tavuk mezatları bundan sonra da olacak. Vatandaşlar üreticiler buradan tavuk alabilecekler. Tavuk işi cep telefonu gibi. Süs tavukları devamlı yeni ırklar çıkıyor. Bir sene biri popüler olurken diğer sene başkası oluyor."

Kocaeli Gölcük Dernek Başkanı Uğur Dede ise süs tavuğunun tanıtımını yapmak istediklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu olayı yaymanın peşindeyiz. Seviyoruz, sevdiriyoruz. Türkiye'de o kadar çok çeşit var ki herkesin bahçesine muhakkak yakışan hayvan var ve biz bunları buraya gelen toplulukla paylaşıyoruz. Biz saf ırkları korumanın peşindeyiz. Daha düne kadar köy tavuğu besleniyordu. Biz de öyle başladık. Gördükçe daha çok çeşit sahibi olduk. Daha önce bir tavuğa 30 lira vermek pahalı gelirken insanlar 3-5 bin lira veriyor. Bu fiyatların önü açık. Tam bir kotası yok. 10 bin liraya da 20 bin liraya da tavuk alan var."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.