Yalova

Şırnak’taki terör saldırısı

20:31 26 Ağustos 2016
Şırnak’taki terör saldırısı

Şırnak'ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen polis memuru Abdulhamit Kaya’nın (43) baba evinde yas var.

Bekar olan Kaya'nın Yalova’nın Çiftlikköy ilçesi Sahil Mahallesi'nde bulunan babası Necip ve annesi Sündüz Kaya'ya acı haberi Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ve beraberindekiler verdi.

Valiye, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Yeşilöz de eşlik etti.

Başsağlığı ziyareti çıkışında gazetecilere açıklama yapan Milletvekili Demirel, "İlimiz belki böyle şeylere alışık değil. Ben öncelikle aileye başsağlığı diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Allah bunları kahretsin. Ne diyelim yani? İnşallah ülkemizin bu gibi menfur saldırılardan bir an önce kurtulması için dua ediyoruz. Mücadelemiz sürecek. Şehitlerimiz olacaktır muhakkak ama Türkiye Cumhuriyeti devletini asla ve kata böyle 3-5 tane çapulcunun yapacağı eylemlerle hiçbir zaman teslim alamayacaktır. Tekrar ülkemizin ve ailemizin başı sağ olsun." diye konuştu.

Vali Yılmaz ise büyük bir üzüntü duyduklarını belirtti.

Yılmaz, şehidin ailesine Allah'tan sabır dilediklerini belirterek, "Bu hain terör saldırısını hep birlikte lanetliyoruz. Diğer şehitlerimizin ailelerine de başsağlığı ve sabır diliyoruz. İnşallah bu terör belası bir an önce bitecek ve bu hainler gerekli her türlü cezayı belayı bulacaklar. Başımız sağ olsun" dedi.

Şehidin amcası Turhan Kaya ise, "Allah belasını versin kötü insanların. Ne diyebiliriz ki? Memleketimizin, milletimizin başı sağ olsun, vatan sağ olsun." ifadesini kullandı.

Ailenin yaşadığı sokağa Türk bayrakları asılırken, acı haberi alan ailenin yakınları da şehidin baba evine geldi.

Şehidin cenazesinin 28 Ağustos Pazar günü Çiftlikköy'de toprağa verileceği öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.