Yalova

30 Ağustos Zafer Bayramı

20:48 30 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı

CHP İl Başkanlığınca 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" adlı bir panel düzenlendi.

Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi Özgecan Aslan Salonu'nda gerçekleştirilen panele Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile tarihçi ve yazar Sinan Meydan konuşmacı olarak katıldı.

Meydan, konuşmasında, Atatürk'ün vatan savunmasında ve kurtarılmasında etkin olamadıkları yönündeki eleştirilere değindi.

Meydan, şöyle konuştu:

"Şu masala inanmayınız. Ne diyorlar; 'Cumhuriyeti kuranlar, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, bize o 3 kıtaya yayılan Osmanlı İmparatorluğu'nun yanında çok küçük bir vatan bıraktılar. Öyle çok da başarılı sayılmazlar' gibisinden eleştiriler var. Bu eleştirilere lütfen kanmayınız. Özellikle çocuklarımızı bu tür yalanlara karşı koruyunuz sevgili dostlar. 10 Ağustos 1920 tarihi itibariyle, yani Sevr Antlaşması'nın Osmanlı yönetimine imzalandığı tarih itibariyle Türkiye'nin elinde kalan topraklar Anadolu'nun ortasındaki birkaç ildir."

Yapılan panelin ardından Şehit Ömer Faydalı Caddesi istikametinden 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na kadar fener alayı yürüyüşü düzenledi.

Yürüyüşe Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.