Yalova

"Safahat-Mehmet Akif Dönüyor, ya Siz Neredesiniz" tiyatro oyunu

16:28 19 Ekim 2016
"Safahat-Mehmet Akif Dönüyor, ya Siz Neredesiniz" tiyatro oyunu

Yalova Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından bilgilendirme ve önleme faaliyetleri çerçevesinde düzenlediği programda "Safahat-Mehmet Akif Dönüyor, ya Siz Neredesiniz" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u gençlere tanıtmak hem de gençlerde milli birlik ve beraberlik ruhunu hatırlatmak amacıyla Yalova Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Yalova İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ile öğretmen, polis ve öğrenciler katıldı.

Programla ilgili Yalova Emniyeti Müdürlüğü yetkilileri şu bilgileri verdi:

"Varlığımızın teminatı gençlerimize yönelik milli şair Mehmet Akif Ersoy'u yakından tanıtarak, vatan evlatlarının şan ve şeref dolu tarihiyle Çanakkale Zaferi ruhunu hatırlatmak istedik. Çanakkale'yi savaşla geçemeyeceklerini anlayanlar, ülkemizi bölmek ve insanlarımızı bir birine düşman etmek istemektedirler. Bu tuzaklara düşmemek için herkese büyük görevler düşmektedir. Milli birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının geliştirilerek; ülke, bayrak ve vatan gibi kutsal değerleri olan sevginin artırılması gerekmektedir. Savunmasız ve sahipsiz gördükleri gençlere el uzatan terör örgütleri ve suç odaklarının kurduğu tuzaklara düşülmemesi amacıyla böyle bir program düzenlenmiştir."

Ardından tek kişilik ve tek perdelik olan oyun sahnelendi. Tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’in sahnelediği oyun büyük alkış aldı.

Yenilmez, oyunun ardından öğrencilere milli şair Mehmet Akif Ersoy'un vefat ettiği tarih ve yeri sordu.

Öğrencilerden soruyu cevaplamak için parmak kaldıran olmayınca Yenilmez, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan'a öğrencilere dönüp bakmasını istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.