Yalova

Şırnak şehidinin ismi okula verildi

15:42 20 Ocak 2017
Şırnak şehidinin ismi okula verildi

Şırnak'ta, Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yapılan saldırı sırasında şehit düşen polis memuru Abdulhamit Kaya'nın adı memleketi Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde bir okula verildi.

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, "Şehit Abdulhamit Kaya İmam Hatip Ortaokulu"nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, tüm şehitleri rahmetle andığını söyledi.

Şehit Kaya'nın ailesine böyle bir evlat yetiştirdikleri için minnettar olduğunu ifade eden Yılmaz, "Şehitlerimiz olmazsa biz burada olamazdık. Şehitlerimizi sürekli minnetle, şükranla anmamız gerekiyor. Ben inanıyorum ki bu okulumuzdan mezun olacak kardeşlerimiz de tıpkı Abdulhamit Kaya, Ömer Halisdemir ve Zeynep Sağır gibi yetişecek. Yüreklerinde vatan sevgisiyle okullarına gelip gayret gösterecek ve şehitlerimizi hatırlayacaklar." dedi.

Okul Müdürü Hasan Akpınar da "Şırnak'ın Cizre ilçesinde şehit olan Çiftlikköylü Abdulhamit Kaya'nın adını okulumuza verdik. Şehitlerimizi unutmamak ve unutturmamak için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Törene katılan şehidin annesi Sündüz Kaya'ya, Vali Yılmaz tarafından bir plaket ve oğlunun resmini verdi.

Şehidin annesi Kaya da yarıyıl tatiline giren öğrencilere karnelerini dağıttı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.