Yalova

İHH'dan ihtiyaç sahiplerine destek

14:09 26 Mayıs 2017
İHH'dan ihtiyaç sahiplerine destek

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Yalova Temsilciliği, aşevinde her gün yetim ve muhtaç 280 kişiye iftar verecek.

Yalova İHH Başkanı Sabri Kan, yaptığı açıklamada, İHH İnsani Yardım Vakfı, kuruluşunun 25'inci yılında Ramazan 2017 çalışmalarına "Sizi Bekliyorlar" sloganıyla başladığını belirtti.

iHH'nın Ramazan boyunca milyonlarca kişiye yardım ulaştıracağına dikkat çeken Kan, "Çeyrek asra yakın bir süredir her ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekat, sadaka, fitre ve bağışlarını, savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran İHH, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürerek toplamda yaklaşık 5 milyon kişiyi sevindirmeyi hedefliyor." dedi.

Yalova İHH'nın kentte yapacağı Ramazan faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Kan, şunları kaydetti:

"Kentte 850 yetim, muhtaç, muhacir aileye kumanya dağıtımları yapacağız. Hacı Kemal Fidan Cami altındaki aşevinde her gün yetim ve muhtaç 280 kişiye iftar verilecek. 200 yetim çocuğa bayramlık elbise alımı yapacağız.10 Haziran'da Dünya Yetimler Günü'nde ilimizdeki yetimler ve ailelerinin de dahil olduğu 450 kişilik yetim iftarı ve etkinliği düzenlenecek. Etiyopya, Kenya ve Tunus'ta iftar organizasyonu ve kumanya dağıtımları gerçekleştirilecek. Zekat, Fitre, Sadaka ücretleri fakir ve muhtaçlara ulaştırılacak. Bu yıl 85 lira olarak belirlenen kumanya paketleri, yurt içinde ve yurt dışında hazırlanarak fakir ve muhtaçların iftar sofralarına ulaştırılacak. Ayrıca kişi başı 10 lira verilerek ödenen fitreler de muhtaçlara ramazan bereketini yaşatacak. Ramazan boyunca gerçekleştirilecek faaliyetlere destek vermek isteyen bağışçılar, 0226 812 84 84 numaralı telefonundan bilgi alabilirler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.