Yalova

14. Yalova Uluslararası Kafkas Dans ve Müzik Festivali

15:55 24 Temmuz 2017
14. Yalova Uluslararası Kafkas Dans ve Müzik Festivali

14. Yalova Uluslararası Kafkas Dans ve Müzik Festivali için kentte gelen ekipler, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın konuğu oldu.

Yalova Kuzey Kafkas Derneği tarafından düzenlenen festivale katılan ekipleri makamında ağırlayan Salman, festivalin kent için önemine vurgu yaptı.

Salman, festivalin başarılı bir şekilde geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, Yalova'nın birçok kardeş şehri bulunduğunu söyledi.

Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nden Mahaçkale ve Hasavyurt şehirlerinin de Yalova'nın kardeş şehirleri olduğunu aktaran Salman, "Yapılan etkinlikler ve festivallerle kentler arası iş birliğini arttırmayı hedefliyoruz. Kentimizde Kafkas danslarına olan ilgi fazla. Gelen gruplarımızın hepsinin hem profesyonel, hem de devlet sanatçısı olduğunu biliyorum. Bu sebeple muhteşem bir gösteri sunacağınızı düşünüyorum. Düzenlenecek festivalde sahneye çıkacak olan tüm sanatçılarımıza başarılar dilerim." ifadesini kullandı.

Festival kapsamında Yalova KafDans ekibinin yanı sıra Adigey, Dağıstan, Kabardey Balkar, Karaçay-Çerkes ve Kuzey Osetya'dan gelen ekipler kenttin çeşitli noktalarında gösteriler sergileyecek.

Festival 28 Temmuz gecesi Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek galayla sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.