Yalova

Yeni eğitim öğretim yılı başladı

11:35 18 Eylül 2017
Yeni eğitim öğretim yılı başladı

Kentte, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Orgeneral Selahattin Risalet Demircioğlu Ortaokulundaki etkinlikle devam etti.

Yalova'da 2017-2018 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 2017-2018 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Öğrencilere yaz tatilini geride bıraktıklarını hatıratan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Tatil yaptık, dinlendik şimdi heyecanla tekrar okullarımıza geldik. Zamanınızı iyi değerlendirin. Zaman kıymetli. Çocukluk yaşından sonra gençlik, daha sonra olgunluk yaşı geliyor. Öğrenciler siz bu dönemleri iyi değerlendirmelisiniz. Sizlerin en büyük sorumluluğu derslerinize çalışmak, sorumluluklarınızı yerine getirmek. Benim sizlere tavsiyem, hangi mesleği yapacağınızdan ziyade, hangi mesleği yaparsanız yapın her şeyden önce o mesleği iyi yapın."

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun da eğitim işinin nesil yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Nesil yetiştirmenin, medeniyet inşası iddiasını sürdürmek olduğuna dikkati çeken Tosun, "Eğitim alnındaki tüm çabamız, bir gelecek inşasıdır. Bu yönüyle ülkemizi aydınlık yarınlara, donanımlı ver erdemli gençler taşıyacaktır. Zira ülkelerin gücü iyi eğitime sahip insan gücünden gelir." diye konuştu.

Törene, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile kurum müdürleri ve veliler de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.