Yalova

Çınarcık ve Phalsbourg arasında kardeş şehir protokolü imzalandı

18:45 20 Eylül 2017
Çınarcık ve Phalsbourg arasında kardeş şehir protokolü imzalandı

Yalova'nın Çınarcık Belediyesi ile Fransa'nın Phalsbourg belediyeleri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Çınarcık Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen protokol töreninde konuşan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, imzalanan protokolün Türkiye ve Fransa arasında köprü oluşturacağını söyledi.

Kardeş şehir projesinin 2 yıl önce çalışmalarına başlandığını dile getiren Kurt şunları kaydetti:

"İnanıyorum ki Çınarcık ve Phalsbourg bundan sonra yapacağı çalışmalarda, çok projede birbirine örnek olacak. Sosyal, kültürel bütün çalışmalarda fikir alışverişinde bulunabiliriz. Türkiye ile Fransa'daki gelişmelerin ve Çınarcık ve Phalsbourg arasındaki gelişmelerin Çınarcık'ta yaşanmış olması bizim için önemli. Son 2 yılda gördük ki aramızda hiçbir fark yok. Hepimiz çok iyi anlaşabiliyoruz. Sonuçta belki dilimizi bilmiyoruz ama öğreneceğiz. Önemli olan anlaşmalar değildir. Gönülde anlaşmaktır. İnşallah bundan sonraki belediye çalışmalarımızda hep birlikte çok güzel projelere imza atacağız."

Phalsbourg Belediye Başkanı Dany Kocher de 25 yıllık belediye başkanlığı sürecinde ilk kez kardeş şehir protokolünü imzaladığını söyledi.

Tek amacın karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi olduğunu anlatan Kocher, "Uluslararası ilişkilerde sembolikte olsa çok önemlidir. Bu ortamdaki gelişmelerde birleşmemiz daha kuvvetlenecek. Fikir üretmek amaçlı, iş birliğimizi yakınlaştıracak ve birbirini tanımayan insanlarda bu vesileyle tanımış olacak." diye konuştu.

Daha sonra Türkçe ve Fransızca olarak hazırlanan protokol, belediye başkanları tarafından imzalandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.