Yalova

CHP Yalova Milletvekili İnce:

15:45 24 Şubat 2018
CHP Yalova Milletvekili İnce:

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Bu şeker fabrikaları dönüm noktasıdır, dönüm noktası. Bunu sattırmamalıyız. 80 milyonun sorunudur bu." dedi.

Partisinin il başkanlığı binasında basın açıklaması düzenleyen İnce, gelecek hafta Konya Ilgın'a gideceğini söyledi.

Cumhuriyeti kuranların ekonomik kalkınma modeli olarak 3 beyazı önerdiğini belirten İnce, 'Birisi pamuktu. Birisi buğdaydı, undu. Bir diğeri de şekerdi.' diyerek şunları ifade etti:

"SEKA'yı sattılar. Sümerbank'ı sattılar. Tekel'i sattılar. PETKİM'i sattılar. TÜPRAŞ'ı sattılar. Sattılar da sattılar. Yani Sümerbank'la hesaplaştılar. Şimdi şeker fabrikalarıyla uğraşıyorlar. Bakınız, burası çok önemlidir. Şeker fabrikaları neden kuruldu, biliyor musunuz? Çay içerken keyif yapalım, şeker olsun diye değil. Birinci Dünya Savaşı'nda gripten ölenlerin sayısı bombayla, tankla, topla ölenlerin sayısından fazladır. İnsanların çoğu gripten öldü. Cumhuriyet kurulduğunda çocuklarla ilgili en önemli sorun ishaldi, ishal. Çocuklar ishalden ölüyordu. İshalden ölen bu çocuklara şekerli su lazımdı. O fabrikaları çocuklar ölmesin diye çocuklara ilaç olsun diye kurdular. Şimdi bu fabrikaları kapatıp nişasta bazlı şeker yedirmek istiyorlar çocuklarımıza. Sırf Amerikalılar böyle istedi diye, emperyalistler böyle istedi diye bu topraklarda bunu yapıyorlar değerli arkadaşlar."

AK Parti ile MHP arasındaki seçim ittifakıyla ilgili açıklamalarda bulunan İnce, "İttifak kuracaklarmış. Ne ittifakı? Biri barajı geçince öbürü de barajı geçmiş sayılacakmış. Ne güzel işmiş bu. Sen beni başkan yap. Ben seni Meclise sokayım. Ne güzel anlaşma dimi? Millet yüzde 9,5'le baraja takılacak. Sen yüzde 3'le Meclis'e gireceksin. Hak mı bu, reva mı bu? Tezgaha bakın tezgaha. AKP, MHP, YSK koalisyonu. Hani koalisyonlar bitmişti. Siz mi bu memleketi kalkındıracaksınız?” ifadelerini kullandı.

15 senede çiftçinin mahvedildiğini iddia eden İnce gübre fiyatlarının 4 kat, mazot fiyatının 5 kat ve buğday fiyatının 2 kat arttığını söyledi.

Fabrikaların yerine AVM'lerin aldığını aktaran İnce, şeker fabrikalarının dönüm noktası olduğunu belirterek, "Bu fabrikaların satılmaması gerekiyor. Bunu sattırmamalıyız." dedi.

İnce'nin basın açıklamasında CHP İl Başkanı Ertan Şener ve partililer de hazır bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.