Yalova

Emekli Tuğgeneral Sungur'un cenazesi toprağa verildi

16:44 23 Nisan 2018
Emekli Tuğgeneral Sungur'un cenazesi toprağa verildi

Yalova'da 78 yaşında hayatını kaybeden İlim Yayma Cemiyeti kurucu üyesi emekli Tuğgeneral Mehmet Mehdi Sungur'un cenazesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un katıldığı törenle toprağa verildi.

Yalova'da yaşlılığa bağlı rahatsızlıklarından dolayı vefat eden Sungur'un cenazesi, merkez ilçeye bağlı Güney köyündeki Aşağı Mahalle Camisi'ne getirildi. Öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine Sungur'un ailesi, yakınları, Bakanlar Albayrak ve Kurtulmuş ile Vali Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve vatandaşlar katıldı.

İlahiyatçı akademisyen Prof. Dr. Cevat Akşit tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Sungur'un cenazesi, köy mezarlığında toprağa verildi. Bakanlar Albayrak ve Kurtulmuş, Sungur'un kardeşi Abidin Sungur ile oğlu Ahmet Sungur'a Türk bayrağı verdi.

Albayrak, "Mehdi Paşamız hayatıyla orduda yıllarca milletine, devletine hizmet etti. Başkomutanlığımızın emriyle anlı ve şanlı bayrağımızı sizlerin huzurunda bu aileye şükranlarımız vesilesiyle devletimiz adına takdim ediyorum." dedi.

Kurtulmuş da Sungur'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ise sabır dileyerek, "Mehdi Paşa hakikaten örnek bir insandı, Müslümandı. Örnek bir vatanseverdi. Yerinde rahat etsin. İnşallah onun gibi insanların bu ülkenin evlatlarının arasından gelmesini nasip etsin. Ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." diye konuştu.

Bakanlar Albayrak ve Kurtulmuş, aynı mezarlıkta bulunan Şeyh Şerafeddin Dağıstani Türbesi'ni de ziyaret etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.