Yalova

Hapishane konseptli kafeye New York ve Dubai'den teklif

11:12 09 Mayıs 2018
Hapishane konseptli kafeye New York ve Dubai'den teklif

Yalova'da üç ay önce hizmete giren, mahkum kıyafetli çalışanları, nezarethane ve hücre gibi sıra dışı bölümleriyle dikkatleri üzerine çeken hapishane konseptli kafenin sahipleri, talep doğrultusunda yurt içinde ilk franchisingi Bursa'ya verirken, yurt dışına da açılıp dünya markası olmayı planlıyor.

Hapishane konseptiyle özellikle üniversite öğrencilerinden yoğun ilgi gören 4 katlı kafenin çalışanları, mahkum kıyafetiyle servis yaparken, müşteriler de dilerse bu kıyafetlerle istedikleri bölümde fotoğraf çektirebiliyor.

Müşterilerin kendilerini film sahnesinde hissetmesini sağlayan, nezarethane ve hücre gibi bölümleri bulunan kafe, sıra dışı konseptinin yanında birbirinden farklı atölye çalışmaları ve popüler dövme sanatçılarının canlı performanslarına da ev sahipliği yapıyor.

Ülkenin değişik illerinden sadece görmek için bile gelenlerin olduğu kafe, ziyaretçilerin sosyal medyadaki paylaşımları sayesinde kendi reklamını yapıyor.

Kafenin ortağı Canhür Aktuğlu, AA muhabirine, Rüstempaşa Mahallesi Barış Sokak'ta faaliyet gösteren kafenin kuruluş ve faaliyet amacının, müşterilere nitelikli kahvenin yanında "duygu" satmak olduğunu söyledi.

Hapishane konseptiyle kafe açmanın mesleki tecrübeleri itibarıyla başarılı olacağından emin olduklarını belirten Aktuğlu, "Oldukça fazla hapishane temalı diziler, filmler var. Biz de bundan farksız olarak sadece bir kafe oluşturduk. Burada duygu satma peşindeyiz. İnsanlar hem kahve içsinler hem eğlensinler hem de film sahnesindeymiş gibi hissetsinler istiyoruz." dedi.

- İlk franchising Bursa'ya

Kafeye olan ilginin beklentilerinin üzerinde olduğunu vurgulayan Aktuğlu, "Kısa vadedeki hedefimiz böyle bir kafe açmaktı. Güzel, nitelikli kahve yapmaktı. Orta vadedeki hedefimiz ise bir şube açmaktı. Biz orta vadedeki hedefimize çok hızlı ulaştık. İlk franchisingi Uludağ Üniversitesi Yerleşkesinin bulunduğu Bursa'nın Görükle Mahallesi'ne verdik. Yaklaşık 1-1,5 ay sonra hizmete girecek." diye konuştu.

Aktuğlu, sosyal medyanın kendileri için büyük önem taşıdığına değinerek, "Adana'dan 5 franchising teklifi aldık. Bursa'dan da ilkinden sonra birçok franchising talebi geldi. New York, Frankfurt ve Dubai'den de var. Eğer etkileşimler Bursa'da olduğu gibi olursa bir sonraki şubemiz büyük ihtimalle yurt dışında olacak. Hedefimiz dünya markası olmak. Bunun için nitelikli kahve ve kaliteli bir marka oluşturmamız gerekiyor. Sosyal medya sayesinde de buna çok hızlı ulaşabileceğimize inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Kafe tanıtımını kendi kendine yapıyor"

Kafenin sadece yüzde 5'i hapishane diğer alanların ise ders ve kişisel gelişimin güçlenmesine yönelik alanlar olduğunu aktaran Aktuğlu, üniversite öğrencilerinin özellikle sabahları ders çalıştığını, bazılarının kitap okuduğunu, proje geliştirenlerin bile geldiğini söyledi.

Aktuğlu, sistemin kendi kendine işlediğine dikkati çekerek, "Kısacası hiçbir şekilde reklam yapmıyoruz. Tamamen bu başarıyı kafemizi ziyaret edenlere borçluyuz. İnsanlar fotoğraf çekiyor, paylaşıyor. Bu şekilde de sınırsız bir reklamımız oluyor. Kafe tanıtımını kendi kendine yapıyor. Üniversite öğrencilerinin Yalova'da sıkıldığını fark ettik. Biraz da olsa hayatlarında bir heyecan olsun istedik." dedi.

- Müşterilerin yorumları

İrlanda'da bir teknoloji şirketinde satış müdürü olarak çalışan Kaan Şefik (35), sosyal medyadan gördüğü kafeyi ziyaret etmek istediği için geldiğini söyledi.

Kız arkadaşı ile kafeyi çok beğendiklerini belirten Şefik, "Kız arkadaşım Amerikan vatandaşı. Bu şekil bir kafe ben hiç görmedim. Önceden de duymamıştım. Kız arkadaşım da 'Ne kadar farklı bir konsept. Amerika'da bile böyle bir şey yok' diyor. Geldik, 'birkaç fotoğraf çekelim' dedik. Çok enteresan bir yer. Çok hoşumuza gitti." dedi.

Amerikalı Jenna Politi (26) ise kafenin konseptini enteresan bulduğunu ifade ederek, "Aslında hapishanedesin ama özgürce düşüncelerini paylaşabilme konsepti çok güzel. Özellikle kafede okumak için uygun köşelerin olması, gençlerin okuduklarını paylaşabilmeleri çok güzel bir düşünce." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.