Yalova

Yalova MYO, MARKA'dan hibe kazandı

10:02 01 Ekim 2018
Yalova MYO, MARKA'dan hibe kazandı

Yalova Üniversitesince "Yalova Meslek Yüksekokulu 3D Yazıcı Temelli Tasarım ve İmalat Atölye Projesi"nin, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından hibe almaya hak kazandığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, hibe almaya hak kazanan projenin 2018 yılında Yalova'nın program kapsamındaki en yüksek bütçeyi alan projesi olduğu belirtildi.

Yalova Meslek Yüksekokulu ile Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim görevlileri tarafından hazırlanan ve "2018 yılı İmalat Sanayiine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı" çerçevesinde hibe almaya hak kazanan projeyle Yalova MYO bünyesine "3 Boyutlu Yazıcı ve Tarayıcı Atölyesi"nin kurulacağı kaydedildi.

Açıklamada, kurulacak atölyede 3 boyutlu tasarım, 3 boyutlu ürünlerin tersine imalatı konularında yıllık yaklaşık 120 öğrencinin eğitileceği aktarılarak imalat sanayinin ihtiyaç duyduğu ileri teknoloji alanlarına kalifiye personel yetiştirileceği ifade edildi.

Projenin Yalova Meslek Yüksekokulu koordinatörlüğünde ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında sürdürüldüğünün aktarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yalova ili sınırları içerisinde faaliyet gösteren imalat sanayi firmalarının iştirakçiliğiyle yürütülecek. Yerel ortaklık geliştirilerek ilin imalat sanayisinin ihtiyaç duyduğu ileri teknolojiyi üretecek ve kalifiye eleman yetiştirecek olan projeden katma değeri yüksek sonuçlar alınması hedefleniyor. Ayrıca yerel ve ulusal düzeydeki hem mevcut hem de gelecekte açılması planlanan organize sanayi bölgelerinin yüksek miktardaki kalifiye personel ihtiyacı da "Yalova MYO "3D Yazıcı Temelli Tasarım ve İmalat Atölye Projesi" ile karşılanmış olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.