Çanakkale'de orman yangınları

Çanakkale'nin Yenice İlçesi'nde bağlı Karasuçam Köyü yakınlarında enerji nakil hattının neden olduğu orman yangını çıktı.

Çanakkale'de orman yangınları
Çanakkale'de orman yangınları
GİRİŞ 23.05.2013 16:36 GÜNCELLEME 23.05.2013 21:43

Çanakkale'nin Çan ve Yenice ilçelerinde iki farklı noktada orman yangını çıktı, bir köy tahliye edildi.

Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, her iki yangına da 40'a yakın arazöz ve ilçe belediyelerinin itfaiye araçlarıyla müdahale ediyor. Saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan şiddetli lodosun söndürme çalışmalarını güçleştirdi.

Çanakkale'nin Çan ve Yenice ilçelerinde çıkan orman yangınları büyüyerek devam ederken, alevlerin dayandığı bir köy tahliye edildi.

Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde Çan ve Yenice ilçelerinde orman yangınları çıktı. Lodosun etkisiyle yangınlar kısa sürede büyüdü. Orman ve çevre belediyelerin itfaiyeleri yangınlara müdahale etti. Yenice ilçesine bağlı Karasuçam köyü yangın sebebiyle tamamen boşaltıldı. Yangın köy sınırlarına dayanırken, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri 40 arozözle alevlerin önünü kesmeye çalışıyor. Jandarma köylüleri tahliye ederken, vatandaşlar köyde kalan hayvanlarını kurtarmaya uğraşıyor. Hayvanları köyde kalan bir kadın göz yaşlarına boğuldu.

Yangın kısmen kontrol altına alındı

Çanakkale Orman İşletme Müdürü Metin Uygun, yangının enerji nakil hatlarından kaynaklandığını tahmin ettiklerini söyledi.

Kazdağları'nın eteklerinde ilçeye 25 kilometre uzaklıktaki Zeybekçayır-Ozancık köyleri arasındaki Kocateki mevkiinde saat 15.00 sıralarında başlayan yangın kısmen kontrol altına alındı.

Yaklaşık 40 arozözle karadan müdahale edilen yangını söndürme çalışmalarına helikopterler de havadan destek verdi. Alevlerin, boşaltılan Karasuçam köyüne ulaşmaması için bölgede çalışmalar sürüyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması