Milas'ta korkutan yangın!

Muğla'nın Milas İlçesi, Alatepe Köyü'nde üç ayrı noktada birden başlayan ve kısa sürede büyüyerek bağ evlerinin bahçelerine kadar gelen orman yangını, havadan ve karadan müdahale ile kısmen kontrol altına alındı.

Milas'ta korkutan yangın!
Milas'ta korkutan yangın!
GİRİŞ 04.09.2013 20:32 GÜNCELLEME 04.09.2013 20:32

Yangında ilk belirlemelere göre 5 hektar kızılçam ormanı küle döndü, köylülere ait 20 arı kovanı da yandı.

Ören Beldesi, Alatepe Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda bugün saat 16.00 sıralarında üç noktada birden alevler yükseldi. Rüzgarın da etkisiyle alevler kısa sürede genişledi. Ormanlık alanın yakınındaki Kurşunlu Caddesi'ndeki bağ evlerinin bahçelerine kadar ulaşan alevlere köylüler, hortumlar ve kovalarla taşıdıkları suyla müdahale etti. Dört ev yanma tehlikesi atlatırken, asırlık çam ağaçarıyla kaplı bölgeye, Muğla Orman Bölge Müdürlağa'ne ait 5 helikopter, 7 arazöz, 60 orman işçisi sevk edildi. Yaklaşık 100 köylü ve tatilci de söndürme çalışmalarına ellerinde kürek ve çalılarla müdahale etti.

Asırlık ağaçların yanışını ağlayarak izleyen köylülerden 78 yaşındaki Zeliha Karadeniz, "Yaka yaka ormanları kül ettiler. Ormanları bıraktılar, artık canımıza kastediyorlar" diyerek, tepkisini dile getirdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler