Çay demlemek isterken ormanı yakıyordu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir kişinin çay demlemek için yaktığı ateşin otları tutuşturması sonucu yangın çıktı.

Çay demlemek isterken ormanı yakıyordu
Çay demlemek isterken ormanı yakıyordu
GİRİŞ 01.10.2013 16:08 GÜNCELLEME 01.10.2013 16:08

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir kişinin çay demlemek için yaktığı ateşin otları tutuşturması sonucu çıkan yangın, ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Bademli Köyü yakınlarında, ağaçların bulunduğu bahçede yangın çıktığı ihbarı üzerine Beyşehir Belediyesi itfaiyesi hareke geçti.

Yangının diğer bahçelerde bulunan ağaçlara sıçraması üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye sevk edildi. Yangına ilk müdahaleyi yapan itfaiye, arazinin engebeli olması ve yangının ormanlık alana sıçrama ihtimali üzerine Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü'nden yardım istedi. Bunun üzerine orman teşkilatı, yangın bölgesine arazöz sevk edildi. Söndürme çalışmalarına çevredeki vatandaşlarda destek verirken, alevler ormanlık alana ve çevredeki arı kovanlarına sıçramadan kontrol altına alındı.

Yangın nedeniyle yol üzerinde bulunan elektrik direkleri de zarar görürken, bahçelerde bulunan değişik türdeki çok sayıda ağacın yandığı öğrenildi. Çay pişirmek isterken otların tutuşması sonucu yangının çıktığını belirten yaşlı adam, "Kendimiz müdahale etmemize rağmen alevleri söndüremedik. Ardından itfaiyeden yardım istedik" dedi. Yangın esnasında alevlerden kaçan iki kaplumbağanın görüntüleri dikkat çekti. Vatandaşlar toprağın altındaki bir deliğe sığınmak için kaçan kaplumbağaları uzak bir alana götürdü.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü