İnebolu'da ev yangını: 1 ölü!

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde 6 kişinin yaşadığı evde çıkan yangında ev kül olurken, 1 çocuk hayatını kaybetti.

İnebolu'da ev yangını: 1 ölü!
İnebolu'da ev yangını: 1 ölü!
GİRİŞ 11.12.2013 21:41 GÜNCELLEME 11.12.2013 21:41

Edinilen bilgiye göre, dün gece saatlerinde Hakkı Abancı'ya (74) ait evde elektrik kontağından yangın çıktı. Yangını ilk olarak Reyhan Abancı, kayınpederi Hakkı Abancı'ya haber vererek, çocuklarıyla dışarı çıkmaya çalıştı. Dede Hakkı Abancı, son olarak 6 yaşındaki torunu Yunus Emre Abancı'yı evden çıkarmak isterken küçük Yunus Emre bir anda dedesinin elinden fırlayarak "Uykum geldi" diyerek eve geri döndü. Torununun kurtarmak için peşinden eve dönen dede Hakkı Abancı'nın başına yanar durumda tahta parçası düştü. Hakkı Abancı, komşularında yardımıyla kurtarılırken 6 yaşındaki Yunus Emre Abancı kurtarılamadı. Komşuları tarafından hemen İnebolu itfaiye ekiplerine haber verildi. Sabah 05.00'da yola çıkan itfaiye ekipleri karla kaplı yolda ilerleyemedi. İnebolu İlçe Özel İdaresi'nin beklenen greyderinin gelmesiyle saat 08.00'da köye ulaşıldı. İtfaiye ekipleri köye ulaştığında kül olan evi soğutma çalışmalarına başladı.

6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN CESEDİ BULUNAMADI

Soğutma çalışmalarının ardından İnebolu Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından enkazda 6 yaşındaki Yunus Emre Abancı'nın cesedini bulmak için çalışma yaptı. Kastamonu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı da (AFAD) arama yaptı. Kastamonu AFAD'dan gelen 4 kişilik kurtarma ekibi de minik çocuğun cesedine ulaşamadı. Kriminal aramayla devam edileceği öğrenildi.

Dede Hakkı Abancı, gelini Reyhan ve 3 torunu İnebolu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer çocuğunun tedavisi için Ankara'da olan baba Faik Abancı haberi alır almaz hemen İnebolu'ya geldi. Kendisi de diyaliz hastası olan Faik Abancı diyalize bağlandı. Başına yanan tahta düşen dede Hakkı Abancı ise ilk müdahalenin ardından Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

EVİN KÖPEĞİ ENKAZDAN AYRILMIYOR

Öte yandan, Abancı ailesinin Karabaş isimli sadık köpeği, enkazın başından ayrılmıyor. Komşuları, Karabaş'ı kendi evlerine götürmek istediklerini belirtseler de köpeği enkazın yanından ayıramadıklarını söylediler.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler