20 dönümlük orman kül oldu

Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Hatipli beldesinde çıkan orman yangınında, 20 dönümlük alan zarar gördü.

20 dönümlük orman kül oldu
20 dönümlük orman kül oldu
GİRİŞ 17.01.2014 11:08 GÜNCELLEME 17.01.2014 11:08
Karyağmaz mevkiinde çıkan yangın, bir vatandaş tarafından fark edilerek itfaiye ekiplerine bildirildi. Yangının gerçekleştiği bölgeye, Kumru, Korgan ve Fatsa'dan birer itfaiye aracı sevk edildi.

Yangının çıktığı bölgeye itfaiye ekipleri ulaşım sorunu nedeni ile ulaşamayınca mahalle sakinleri kazma ve küreklerle uzun süren uğraşlar neticesinde yangını kontrol altına almayı başardı. 

Hatipli beldesi Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Mustafa Erdem, Karyağmaz mevkiinde çıkan yangının nedeninin henüz belirlenemediğini, Kumru, Korgan ve Fatsa'dan gelen itfaiye ekiplerinin yol olmadığı için olay mahalline gidemediğini söyledi.

Muhtar Erdem, vatandaşları harekete geçirerek müdahale etmeye çalıştıklarını ve yangını söndürmeyi başardıklarını ifade etti. Ormana giden bir yolun olmamasını büyük bir talihsizlik olarak niteleyen Erdem, “Eğer müsait bir yol olsaydı 3 ilçeden gelen itfaiye ekipleri yangını büyümeden söndürebilirdi. Ekipler çaresizce geri döndüler. Dolayısıyla yaklaşık 20 dönümlük orman kül oldu” dedi.

(İHA)

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum