Bursa'da korkutan fabrika yangını!

Bursa'nın Kestel İlçesinde bir fabrikanın atık depolama sahasında çıkan yangın korkuttu.

Bursa'da korkutan fabrika yangını!
Bursa'da korkutan fabrika yangını!
GİRİŞ 20.04.2014 20:15 GÜNCELLEME 20.04.2014 20:15

Edinilen bilgiye göre, Bursa'nın Kestel ilçesinde bulunan Bursa Çimento Fabrikası'nın katı atık depolama tesisinde sabah saatlerinde yangın çıktı. Gaz sıkışması sebebiyle çıkan yangında patlama ve ortalığı duman kaplaması paniğe sebep oldu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, 2 saat süren çalışmalar sonucunda yangını söndürebildi. Yangın esnasında ölen ve yaralananın olmadığı öğrenildi.

Bursa Çimento Fabrikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Alternatif Yakıt Lisansımız çerçevesinde, fabrikamız malzeme stok sahasında bulunan tekstil, kağıt, plastik vb. malzemelerin stoklandığı alanın bir kısmında saat 07.00 civarında içten yanma sonucunda oluşan tutuşmanın, rüzgarın etkisi ile stok sahasına yayılması neticesinde yangın vuku bulmuştur. Yangına fabrikamız itfaiye aracı ile anında ilk müdahale yapılmış ve derhal Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile irtibata geçilerek söz konusu yangın, yaklaşık iki saat içerisinde tamamen kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmalarına devam edilmektedir. Oluşan yangın neticesinde herhangi bir yaralanma, can kaybı ve çevre zararı yaşanmamıştır. Başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere katkıda bulunan tüm Belediyelerimize teşekkürlerimizi iletir; durumu kamuoyuna bildiririz" denildi.

Kestel Halkı Çevre İnisiyatifi ise yaptığı açıklamada, "Gerçekleşen patlamalar, Kestel halkında tedirginliğe yol açtı. İnsanlar sokağa çıkmayarak kapı ve pencerelerini kapattılar. Bilindiği üzere Kestel halkı, Bursa Çimento Fabrika'sının kuruluşundan beri, fabrikanın çevreye ve yaşam alanlarına olumsuz etkilerinden dolayı rahatsız durumdaydı. Son dönemde fabrikanın 1.5 kat kapasite artırımı kapsamında atık yakma tesisi kurulmasının da gündeme gelmesiyle halkın rahatsızlığı ve tepkisi iyice artmıştır. Artan tepkiler sonucunda halkın bir araya gelmesiyle Kestel Halkı Çevre İnisiyatifi kurulmuştur. Kestel Halkı Çevre İnisiyatifi olarak, Çimento Fabrikası'nın yerel halk üzerindeki olumsuz etkileri üzerine dikkat çekmeye çalışmış ve bir dizi faaliyet gerçekleştirmiştik. Ne yazık ki, yaptığımız uyarılar ve toplanan dilekçeler yetkililer tarafından dikkate alınmadı. Bu süreçte uyarılarımıza rağmen hiçbir önlem alınmadığı için tam bir ay önce 20 Mart 2014 tarihinde tesisten dışarıya zehirli gaz sızıntısı olmuştur. Bu gaz tüm şehre yayılmış ve büyük bir kısmı yakın okullardaki çocuklar olmak üzere yüzlerce kişi hastanelerin acil servislerine kaldırılmıştır. Sonrasında yetkililer tarafından yapılan açıklamalar da yetersiz ve yanıltıcı olmuştur. Bu durum üzerine mücadelemizi yürüyüş ve halkı bilgilendirme panelleriyle sürdürdük" diye açıklama yaptı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor