SAÜ'deki yangının maddi zararı 300 bin lira

Sakarya Üniversitesi güneş ve elektrik enerjisiyle çalışan araçların tasarım laboratuarında çıkan yangında 300 bin TL'lik hasar oluştu.

SAÜ'deki yangının maddi zararı 300 bin lira
SAÜ'deki yangının maddi zararı 300 bin lira
GİRİŞ 29.10.2014 21:38 GÜNCELLEME 29.10.2014 21:38

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknik Eğitim Fakültesi Mekanik atölyesinde güneş ve elektrik enerjisiyle çalışan araçların tasarımının yapıldığı laboratuvarda çıkan yangında maddi hasarın yaklaşık 300 bin lira olduğu belirtildi. 

Esentepe Kampüsü'nde önceki gün güneş ve elektrik enerjili araçların tasarımlarının yapıldığı laboratuvarda çıkan yangında tasarımı öğrenciler tarafından yapılan ve saatte 140 km hız ile Türkiye’nin en hızlı güneş arabası olan SAGUAR-2 kullanılamaz hale gelmişti.

Prefabrik atölyenin de büyük hasar gördüğü yangın sırasında laboratuvarda bulunan öğrencilerden Meri Peltek, "Bataryaları şarja taktığım sırada bütün göstergeler normaldi, bir sorun görünmüyordu. Bataryada duman gördüm ve hemen güç kaynağını bataryalardan ayırdım fakat bataryalar alev aldı. Kısa zamanda yangın büyüdü. Yaptığımız müdahalelere rağmen yangını durduramadık. Yangın sırasında üç araçtan sadece bir tanesini kurtardık. İçeride çok yoğun duman olmasına rağmen Evrim 3 adlı aracımızı laboratuvardan dışarı çıkarmayı başarabildik." dedi.

Laboratuvarda çıkan yangını değerlendirmek üzere bir komisyon kurduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise komisyon üyeleriyle durum tespit ve değerlendirme toplantısı yapıldığını ifade etti. Yapılan değerlendirmeler sonucunda laboratuvardaki tüm malzemelerin yandığı ve hasarın yaklaşık 300 bin TL olduğunun öğrenildiğini kaydeden Elmas, yapılacak bağışlarla laboratuvarda oluşan maddi zararının kısa sürede karşılanabileceğini ifade etti. Elmas, öğrencilerin yeni laboratuvarlarına iki ay içinde geçebileceğini belirtti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!