Parkta yangın paniği: Kafeterya alev alev yandı

Gaziosmanpaşa’da bir park alanının içerisindeki kafeterya alev alev yandı. Gece yarısı yaşanan yangında vatandaşlar panik yaşadı.

GİRİŞ 16.04.2015 09:27 GÜNCELLEME 16.04.2015 09:36

Yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

Yangın, saat 03.00 sıralarında Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi 875. sokakta bulunan Muhsin Yazıcıoğlu parkının içerisindeki kafeteryada meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, vatandaşlar kafeteryadan patlama sesi duydu. Sesin ardından kafeteryadan bir anda alevler yükselmeye başladı. Yükselen alevler bir anda binanın her tarafını sardı. Bunun üzerine çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alev alev yanan kafeteryaya müdahale etmeye başladı. Kafeteryanın 4 bir yanından müdahaleye başlayan itfaiye erleri ilk etapta yangını kontrol altına aldı. Ardından ekipler, kafeteryanın arka giriş kapısını kırarak içeriye girdi. Bu sırada kafeteryanın diğer tarafındaki ekipler, duman tahliyesi için kafeteryanın çatısını kırdı. Yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından yangın tamamen söndürülerek soğutma çalışmalarına geçildi.

Öte yandan kafeteryadan yükselen alevler nedeniyle bir elektrik kablosu koparken, yangın nedeniyle çevre binalardaki vatandaşlar panik yaşadı. Ekiplerin çalışmaları sırasında ise herhangi bir olumsuzluğa karşı polis ekipleri alana güvenlik şeridi çekti.

Saffet Aslan, “Gece baktık her taraf yanıyor. Daha önceden burada kalan arkadaşlar atmışlar, burayı da sahipsiz bırakmışlar” dedi. Ahmet Karakoç ise, “Çok kötü yangın çıktı. Baya sıçradı, içerideki camları da patlattı. Bence sorumsuzluk var” ifadelerini kullandı.

Polis ekipleri, yangınla ilgili inceleme başlattı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı