KKTC'nin Kapalı Maraş Bölgesi'nde korkutan yangın

KKTC'de Gazimağusa'da bugün öğle saatlerinde Derinya Bölgesi'nde çıkan arazi yangını büyüyerek geniş bir alana yayıldı.

KKTC'nin Kapalı Maraş Bölgesi'nde korkutan yangın
KKTC'nin Kapalı Maraş Bölgesi'nde korkutan yangın
GİRİŞ 12.06.2015 22:12 GÜNCELLEME 12.06.2015 22:12

Kapalı Maraş Bölgesi'ne ulaşan yangın için Gazimağusa'daki ekipler yetmeyince diğer bölgelerden de destek istendi. Kontrol altına alınmakta güçlük çekilen yangın, Türkiye'den gelen ekiplerin havadan müdahalesiyle söndürüldü.

KKTC'de Gazimağusa'da bugün öğle saatlerinde Derinya Bölgesi'nde çıkan arazi yangını büyüyerek geniş bir alana yayıldı ardından Kapalı Maraş Bölgesi'ne ulaştı. Gazimağusa İtfaiye ve Sivil Savunma Teşkilatı ekiplerinin müdahale ettiği yangının söndürme çalışmalarına diğer bölgelerdeki ekiplerden de takviye istendi.

Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, nedeni henüz bilinmeyen yangının, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını söyledi. Kriz masasının görev başında olduğunu; polis, itfaiye, Sivil Savunma Teşkilatı ve belediye ekipleri yanında, bölgedeki tüm sivil tankerlerden de takviye istediklerini belirten Kaymakam Şifa Çolakoğlu, alevlerin Orduevi'ne 500 metreye kadar yaklaştığını belirtti.

RUM TARAFI YAKIN TAKİPTE 

Gazimağusa Derinya'da çıkan ve hızla yayılan yangın, Rum tarafında da yakından takip edildi. Rum haber kaynakları, Rum İtfaiye birimlerinin yangının Güney Kıbrıs'a yayılması ihtimaline karşı teyakkuzda olduğunu ancak KKTC makamlarının izni olmadan Maraş bölgesindeki yangına müdahale edemeyeceğini duyurdu. Rum polisinin Birleşmiş Milletler'le (BM) sürekli iletişim halinde olduğu belirtilirken Derinya barikatında da çok sayıda insanın toplandığı ve yangını izlediği bildirildi. 

TÜRKİYE'DEN GELEN UÇAKLAR MÜDAHALE ETTİ, YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Yangını söndürme çalışmalarına katılmak üzere Türkiye'den yangın söndürme uçağı bölgeye gelerek alevlere havadan müdahale etti. Müdahale sonrası yangın kontrol altına alınırken, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Kapalı Maraş bölgesinde bulunan Orduevi ve DAÜ yurtlarının yangının başladığı ilk saatlerden tedbir amaçlı boşaltıldığını söyledi. Yangının saat 20.00 sıralarında kontrol altına alındı. Bölgede soğutma işlemi devam ediyor. İngiliz üslerinden gelen helikopterler ise bölgeden ayrıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi