Alışveriş merkezi alev alev yandı

Gönen'deki alışveriş merkezinde meydana gelen yangında avm kül oldu.

GİRİŞ 26.07.2015 12:45 GÜNCELLEME 26.07.2015 12:45

Balıkesir'in Gönen ilçesinde saat 01:45 sıralarında Akçaali Mahallesi'ndeki alışveriş merkezinin giriş katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Tahtakale avm olarak faaliyet gösteren işyerinde çıkan yangın kısa sürede büyüdü.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gönen İtfaiye Grup Amirliği ekipleri alevlere kısa sürede müdahale etti. Yangına Gönen'in yanı sıra Bandırma Orman, Gönen Orman, Edincik, Manyas, Sarıköy, Biga itfaiyeleri müdahale etti. Müdahale sayesinde alevler yan binalara daha fazla sıçramaması engellenmeye çalışılsada alışveriş merkezindeki parfüm gibi, yanıcı maddelerin patlamasıyla alevlerin üst katlara ve avmye ait yan binaya sırayet etmesi üzerine iftaiye, yangını kontrol altına almakta güçlük çekti. 

Yaklaşık 5 saat süren müdahalenin ardından tamamen söndürülen yangında, bitişik durumdaki 4 işletme binası yangında tamamen zarar gördü. Polis ve Gönen Belediyesi zabıta ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı, Yangın sırasında dumandan etkilenen Gönen İtfaiyesi'nde görevli Müfit Eren ve mahalle sakinlerinden 1 vatandaş 112 Acil Servis ekiplerince çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.İtfaiyenin erken müdahalesi olası yangının daha felaket duruma dönüşmesini engelledi.

Görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda, İtfaiye ve polis olay yeri inceleme ekipleri de yangının asıl sebebinin belirlenmesi için delil topladı.Alevler, itfaiye ekipleri tarafından güçlükle kontrol altına alınırken, 5 katlı alışveriş merkezinin tamamı ve yan cephe binalar yangın nedeniyle tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!