Turistlerin kaldığı oteldeki yangında can pazarı

Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir otelin saunasında çıkan yangında binayı dumanlar sardı.

Turistlerin kaldığı oteldeki yangında can pazarı
Turistlerin kaldığı oteldeki yangında can pazarı
GİRİŞ 20.08.2015 02:37 GÜNCELLEME 20.08.2015 02:37

Aralarında küçük yaşta çocukların da bulunduğu bazı turistler odalarında mahsur kalırken kurtarma çalışmaları sırasında can pazarı yaşandı. İtfaiye merdivenleriyle kurtarılan bazı turistler sinir krizi geçirdi.

Edinilen bilgiye göre 22:00 sıralarında Çamyuva Mahallesi Ağa Ceylan Caddesi'nde bulunan ve 190 rus turistin konakladığı bir otelin bodrum katındaki sauna bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına ilk müdahaleyi otel personeli yaparken otelin üst katlarındakı koridorlar ve ortak kullanım alanları dumana boğuldu.
Otel personeli ve vatandaşların yardımıyla turistlerin çoğu tahliye edildi ancak, üst katlardaki bazı odalarda bulunan turistler mahsur kaldı. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler bir yandan bodrum kattaki yangını kontrol altına almaya çalışırken, diğer yandan da merdivenleriyle balkonda kurtarılmayı bekleyen turistleri indirdi.

İtfaiye ekiplerinin çocuklara öncelik verdiği kurtarma çalışmalarında binadan çıkarılan turistlerden dumandan etkilenenler ve yaşadıkları korku dolu dakikaların etkisiyle kriz geçirenler 112 Acil Servis ekibi tarafından sakinleştirici ilaç ve oksijen verilerek tedavi edildi.

Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin aldığı güvenlik tedbirleri altında sürdürülen söndürme ve kurtarma çalışmaları gece yarısından sonra tamamlandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Oteldeki turistlerin, Çamyuva'daki diğer otellerde misafir edileceği öğrenildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır