Evleri yanan 13 kişilik aile, sokakta kaldı

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Gültepe Köyü'nde evleri yanan 13 kişilik İlter Ailesi, sokakta kaldı.

GİRİŞ 21.08.2015 16:45 GÜNCELLEME 21.08.2015 16:51

Doğubayazıt’a 10 kilometre uzaklıktaki Gültepe Köyü'nde yaşayan İlter Ailesi'nin evinde geçen 19 Ağustos günü saat 21.30 sıralarında elektrik kontağından yangın çıktı.

Evde bulunan 10 çocuk ile anneleri ve anneanneleri, köylülerin de yardımıyla kendilerini güçlükle dışarı attı. Köylüler yangına müdahale ederken gelen Doğubayazıt Belediyesi'ne ait itfaiye yangını söndürdü. Ancak ev kullanılamaz hale geldi. 

47 yaşındaki işçi Mehmet Reşat İlter, eve dönünce evinin yandığını gördü. Yangın sonrası sokakta kaldıklarını söyleyen Mehmet Reşat İlter, daha önce de elektrik saatinden yangın tehlikesi yaşadıklarını bildirdi. Mehmet Reşat İlter, "Eşim, anne ve 10 çocuğumun evde bulunduğu zaman yangın çıkıyor. Çocukların bir bölümü, uykuda. Komşular haber veriyor, yardım ediyor. Ben evde değildim. 'Ev yandı' diye haber geldi. Çocuklarım evde yatıyorlarmış komşular gelip haber vermiş. 10 gün önce Aras Edaş’a bozuk saatle ilgili dilekçe verdim. Fakat 'bugün-yarın' diyerek bizi oyaladılar. Şimdi ailece sokakta kaldık" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan öncülük etti! Türk siyasetinde yeni bir sayfa açıldı
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor