7 ev ile 5 ahır yangında kül oldu

Bolu’nun Mudurnu İlçesi’ne bağlı İğneciler Köyü’nde 7 ev ve 5 ahır yandı.

7 ev ile 5 ahır yangında kül oldu
7 ev ile 5 ahır yangında kül oldu
GİRİŞ 02.09.2015 08:24 GÜNCELLEME 02.09.2015 08:24

Gece yarısı Mudurnu’nun İğneciler Köyü Yukarı Güney Mahallesi’nde Muhittin Çalışkan’a ait evde yangın çıktı. Elektrik kontağı sonucu çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede büyürken, evde bulunanlar dışarı çıkarak canlarını kurtardı. 16 haneli mahallede çıkan yangında alevler çevredeki evlere sıçradı. Yan yana bulunan Muhittin Çalışkan, Mehmet Kocakavak, Rahmi Tekin, Ahmet Tekin, Nazife Tekin, Şeref Çalışkan ve Tolga Coşkun’a ait evler ve 5 ahır alevler içerisinde kaldı.

Köylüler itfaiyeden yardım isterken, Mudurnu, Bolu, Sakarya ve Taşkesti Belde Belediyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangını söndürmek için seferber oldu. Çevre köylerde oturanlar su dolu tankerleriyle yardıma gelirken, itfaiye ekiplerine de yardımcı oldu. Köylüler evlerde bulunan eşyalar ile ahırlarda bulunan hayvanları  çıkartarak yanmaktan kurtardı. Alevler Mehmet Cantürk’ün evine sıçrarken, kısa sürede söndürülerek köyün tamamen yanması engellendi. Sabaha kadar süren çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Bolu ve Sakarya’dan gelen 112 Acil, UMKE ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de çalışmalara katılırken, dumandan etkilenen 10 kişiye 112 Acil ekipleri ambulanslarda müdahale etti. Evleri yanan köylüler büyük üzüntü yaşarken, komşuları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Bolu Valisi Aydın Baruş, köye gelerek evleri yananların acısını paylaştı. Köylülere sarılarak 'Geçmiş olsun' dileğinde bulunan Aydın Baruş, evinin yanmasını anlatan Tolga Coşkun’a sarılıp dinlerken gözleri doldu. Vali Aydın Baruş, Bolu, Mudurnu ve Sakarya’dan gelen itfaiye ve orman ekiplerinin yangına müdahale ettiğini anlatırken, “Alevler çatılardan evlere sıçrayarak büyük bir kütle haline gelmiş. 7 ev yandı, ancak hiçbir vatandaşımızın canının yanmaması sevindirici. İl Özel İdare ve Orman Müdürlüğü bölgede temizleme çalışması yaptıktan sonra konteyner evler getirilecek. Hayvancılık ve orman işleriyle geçinen, evleri yanan vatandaşlarımıza her türlü yardımda bulunulacak" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar