Çankırı'da et entegre tesisinde yangın çıktı

Kısa sürede büyüyen yangına Çankırı, Ankara, Karabük ve Bolu'dan itfaiye ekipleri ve yangın söndürme uçağıyla müdahale edidi.

GİRİŞ 13.12.2015 13:58 GÜNCELLEME 13.12.2015 20:17
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde et entegre tesisinde çıkan yangın hala devam ediyor.
Tesiste sabaha karşı beyaz et ve sevkiyat bölümünde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve kısa sürede büyüyen yangına, Çankırı, Ankara, Karabük ve Bolu'dan itfaiye ekipleri ve yangın söndürme uçağıyla müdahale etti.

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde et entegre tesisinde çıkan yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmalarına başlandı.

Vali Vahdettin Özcan, yangının çıktığı tesisteki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, üzücü bir olayla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Tesiste sabaha karşı çıkan yangına kısa sürede müdahale edildiğini aktaran Özcan, "Ben İzmir'deydim. Çerkeş Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız kısa sürede olayı bana bildirdi. Ben de hemen yola çıkarak geldim. Geldiğimde yangın kontrol altına alınmıştı" dedi.

Beyaz et bölümünde yangının çıktığını ve olaya hemen müdahale edildiğini vurgulayan Özcan, şunları aktardı:

"Soğutma çalışmaları devam ediyor. Kaymakam Bey ve Belediye Başkanımız, 25 söndürme aracı, 10 iş makinesi ve çeşitli illerden gelen takviye ekiplerimizle birlikte bu güzide tesisimize yangının zarar vermesini engellediler. Can kaybımız yok. Çankırı olarak en mutlu olduğumuz taraf bu. Ama tabii bizi üzen yangının büyüklüğü ama her şeyin çaresi var. Kaymakamımız AFAD ile görüşme yaptı neticesinde bir yangın söndürme uçağımız yaklaşık 8 sorti yaparak yukarıdan müdahale etti. Şu anda soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah uçağın bir daha müdahale etmesine gerek kalmaz."

Tesisin kısa sürede tekrar hizmete gireceğini belirten Özcan, "Çankırılılar endişe etmesinler en kısa zamanda beyaz et entegre tesisimiz hizmetine davam edecek" ifadelerini kullandı.

Yangında maddi hasarın büyük olduğunu dile getiren Vali Özcan, "Canlı tavuklarda bir şey yok sadece ambalaj malzemelerinin bulunduğu depoda yangın çıktı. Can kaybı yok önemli olan bu. Hemşehrilerimiz hiç endişe etmesinler" diye konuştu.

YORUMLAR 12
  • yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun Allah beterinden korusun
    Cevapla
  • hacı yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    orda yimpaş ortaklarının ahi var
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Sabotaj olabilir...
    Cevapla
  • yok 8 yıl önce Şikayet Et
    buram burak sucuk kokuyordur çankırı.
    Cevapla
  • hrs 8 yıl önce Şikayet Et
    etleri satamayınca nolacak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme