4 katlı binada yangın çıktı

Kadıköy'de, 4 katlı binanın üst katında yangın çıktı. Korku ve paniğe sebep olan yangın maddi hasara yol açtı.

4 katlı binada yangın çıktı
4 katlı binada yangın çıktı
GİRİŞ 24.11.2011 13:01 GÜNCELLEME 24.11.2011 13:01

Kadıköy'de, 4 katlı binanın üst katında çıkan yangın, korku ve paniğe neden oldu. Yangın sırasında binanın üst katında yaşayan vatandaşlar kendilerini dışarıya atarak kurtuldu. Alevlere teslim olan ahşap kat tamamen kullanılamaz hale geldi.

Alınan bilgiye göre yangın saat 10.45 sıralarında Eğitim Mahallesi Murat Paşa Caddesi 59 numaralı binada meydana geldi. Bacanın tutuşmasıyla başlayan yangın çatının ahşap olması nedeniyle kısa sürede büyüdü. Vatandaşların müdahale edemediği yangına Kadıköy, Erenköy ve Ünalan itfaiye ekipleri gönderildi. Alevlerin metrelerce yükselmesi üzerine binada ve yan taraftaki evlerde bulunan vatandaşlar panik içinde dışarıya koştu.

Binada doğalgaz bulunması paniğin artmasına neden olurken, şerit çeken polis mahalle sakinlerini olay yerinden uzaklaştırdı. Yaklaşık 10 dakika içinde olay yerine ulaşan Kadıköy itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İtfaiyenin gelmesinden sonra daha da büyüyen alevleri kontrol altına almak kolay olmadı. Bu sırada söndürme çalışmalarını seyreden bina sakinleri ile görevliler arasında zaman zaman tartışma yaşandı. İtfaiyenin yetersiz kaldığını söyleyerek yanan binaya girmek isteyen vatandaşları polis güçlükle sakinleştirdi.

Bazı vatandaşlar da evlerinin camlarından alevleri korkulu gözlerle seyretti. Yangın yaklaşık 1.5 saat süren çalışmalardan sonra söndürüldü. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı yangın nedeniyle binanın çatısı tamamen çöktü. Görgü tanıkları yangının baca kısmından başladığını ve kısa sürede çatıya sirayet ettiğini söyledi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat