4 orman şimşek çakması sonucu yandı

Eskişehir'de hafta sonu çakan şimşekler 4 orman yangınına sebep oldu. Mihalıççık ve Çatacık Orman işletmeleri sınırları içine düşen 4 yıldırım sonucu çıkan yangınlar büyümeden söndürüldü.

4 orman şimşek çakması sonucu yandı
4 orman şimşek çakması sonucu yandı
GİRİŞ 30.07.2012 15:30 GÜNCELLEME 30.07.2012 15:30

İlk yangın Cumartesi gece 22.35'de çıktı. Mihalıççık merkezine çok yakın bir alana düşen yıldırım ağaçlandırma sahasında ki kuru otları tutuşturdu.

Yangın ilk müdahale ekibinin bölgeye çok yakın olması sebebiyle 5 dakikada yangına ulaşılarak, 500 metrekarelik bir alanda söndürüldü. İkinci yangın Pazar günü saat 14.00'de çıktı. Alo 177 hattına yapılan ihbarla harekete geçen Mihalıççık Orman işletme Müdürlüğü söndürme ekipleri 1 saatte yangını kontrol altına aldı.

Hamidiye köyü Fındıkdere mevkiinde 1460 metre rakımda çıkan yangında 300 metrekarelik bir alan yandı. Üçüncü yangın da yine Pazar günü saat 16.00'da Sarıyar barajına yakın Nallıhan İlçesinde çıktı. Ormanlık alan olarak Eskişehir'e bağlı olan bölgedeki dumanı ilk önce Karataş gözetleme kulesi gördü. Kızılçam ağaçlarının olduğu bölgeye ulaşım olmaması nedeniyle yangın ekipleri tekneyle barajı geçerek yaya olarak müdahale ettiler. 2 saatte ulaşılan yangın için Orman Genel Müdürlüğünden helikopter desteği de istendi. En yakın Karabük'te konuşlu bulunan helikopter gelerek Sarıyar barajından aldığı suyla yangını 1 hektarlık bir alanda söndürdü. Son yangın ise saat 17.00'de Alpu M.Karacaören köyü Ballıkaya mevkiinde çıktı. Çatacık Orman işletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahale ettiği yangın 3 saatte söndürüldü. Yangında 1 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü.

Hafta sonunu adeta diken üstünde geçirdiklerini söyleyen Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, "Maden yatakları nedeniyle Sakarya vadisi adeta yıldırımları çekiyor. 4 yangınımızda da ekiplerimiz çok başarılıydı. Bu yangınlardan 1 gün öncede Bilecik-Eskişehir sınırında yine yıldırımdan bir yangın çıkmıştı. Hızlı müdahale ile büyümeden az zayiatla söndürüldü. Teyakkuz haline devam ediyoruz" dedi.

Son çıkan yangınlarla bu sezon Eskişehir ilindeki yangın sayısı 8'e ulaştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu