Güneysulu öğrenciler gönül elçisi oldu

'Gönül Elçileri Projesi'nden ilham alan Rize'nin Güneysu ilçesi Yavuz Selim Lisesi öğrencileri ihtiyacını karşılamakta zorlanan nine ve dedelerin yardımına koşuyor.

Güneysulu öğrenciler gönül elçisi oldu
Güneysulu öğrenciler gönül elçisi oldu
GİRİŞ 20.05.2013 17:26 GÜNCELLEME 20.05.2013 17:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himaye ettiği ve Rize Valisi Nurullah Çakır'ın da başarıyla yürüttüğü 'Gönül Elçileri Projesi'nden ilham alan Rize'nin Güneysu ilçesi Yavuz Selim Lisesi öğrencileri yaşlıların yardımına koşuyor.

Güneysu ilçesinde Yavuz Selim Lisesi'nin son sınıf öğrencileri yoğun ders temposundan zaman ayırıp, çağımızın gençliği peşine takıp sürükleyen alışkanlıklarından sıyrılmayı başararak, çok önemli bir çalışmaya imza atıyor.

45 Öğrenci bir araya gelerek, Güneysu İlçesinde ikamet eden kapımı çalacak kimse yok mu diyen yaşlı ninelere, gözlerim artık iyi görmüyor, bana bir gazete okuyan yok mu diyen dedelere, ayaklarım da eskisi gibi iyi tutmuyor, romatizmalarım da azdı diyen ve ihtiyacını karşılamakta zorlanan teyzelere minik ellerini ve kocaman yüreklerini açıyor. Belirledikleri 15 yaşlı dede ve ninelerin görmeyen gözleri, tutmayan ayakları, yalnızlığını paylaşan dostları, temizliğini yapan hizmetçileri, kısacası her şeyleri oluyor.

NİNE VE DEDELERİN ETRAFINDA PERVANE OLUYORLAR

Öğrenciler 3'er kişilik gruplar halinde belirledikleri 15 yaşlı nine ve dedeleri belirli zamanlarda evlerinde ziyaret ediyor, onların yalnızlıklarını paylaşıyor, hizmete muhtaç olanların hizmetlerini bizzat yerine getiriyor, yardıma muhtaç olanların ihtiyaçlarını karşılamak için ilçenin dinamiklerini harekete geçiriyorlar.
Bana kitap oku diyene kitap okuyorlar, yemeğimi yap diyenin aşçısı oluyorlar, temizliklerini yapıyorlar, bastonu olmayan elini boşta bırakmayıp el ele yürüyüş yapıyorlar, kısacası bıkmadan usanmadan bu hizmetleri övünerek ve sevinerek yerine getiriyorlar.

"GURUR DUYUYORUZ"

Güneysu İlçe Kaymakamı Gökmen Çiçek'de yapılan çalışmaları yakından takip ederek, "bu projede görev alan öğrencilerimizi, okul idaresini ve öğretmenlerimizi gönülden tebrik ediyorum ve onlarla gurur duyuyorum" dedi. 

"ÖRNEK TEŞKİL ETMELİ"

Gönül Elçileri Projesini Rize'de büyük bir yardım ağına dönüştüren Rize Valisi Sayın Nurullah Çakır'da yaptığı açıklamada, "Rize olarak başlattığımız bu seferberliğe katkı sağlayan herkese ve bu çalışmayı Güneysu ilçemizde yürüten öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Yaptıkları bu güzel çalışmanın ilimizdeki diğer kurumlara örnek teşkil etmesi gerekiyor. Bu kapsamda bu projeyi kendisine dert edinen 7'den 70'e herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Hikmet YANIK 10 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler. Öğrenci kardeşlerimi bu örnek davranışlarından dolayı tebrik ediyorum. İnşeallah bu davranışları kalıcı değil hayatları boyunca devam eder.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!