Mucize Gazi'nin onuruna yakışacak tören

Sakaryalı gençlerin girişimiyle Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Gazi Uzman Çavuş Fırat Zorba'ya Devlet-Millet işbirliği ile yapılan ev açılış töreni ile teslim edildi. Evin en güzel özelliği ise temelinde 81 ilin toprağının bulunması...

GİRİŞ 05.06.2013 16:16 GÜNCELLEME 05.06.2013 17:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

7 Haziran 2009 tarihinde Şırnak Merkez Kelga Tepe bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile girilen silahlı çatışmada başından aldığı kurşunla ağır yaralanarak, Şırnak Asker Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulans uçakla Ankara GATA Asker Hastanesi'ne kaldırılıp burada geçirdiği ameliyat sonrası 111 gün yoğun bakımda kalan ve mucize eseri hayata dönerek İstanbul'da fizik ve rehabilite tedavileri gören Uzman Çavuş Fırat Zorba için 2 yıl önce bir ev yapılması için kampanya başlatılmıştı.

Aradan geçen yılın dört yılın ardından Gazi Uzman Çavuş Fırat Zorba'nın tedavisi sürerken Zorba için başlatılan ev kampanyası nihayet tamamlandı ve Gazi'ye yakışacak şekilde açılışı gerçekleşti. Açılış töreni Şehitler için saygı duruşu, istiklal marşı ile başlandı ve Gazi Fırat'ın onuruna yakışacak bir tören oldu. 

'BİR TUĞLADA SEN KOY' KAMPANYASI DÜZENLENMİŞTİ

2009 yılında Şırnak'ta kafasına isabet eden kurşunla ağır yaralanarak gazi olan Uzman Çavuş Fırat Zorba'ya Tosya ilçesinde Devlet-Millet ve üyelerinin sivil temsilciliğini yaptığı ve temel atma töreninde yer aldıkları projede son aşama olarak evin teslimi EMUZDER (Ankara Emekli Uzmanlar Derneği) ve bizlerin organizasyonu ile. Kampanyanın gönüllü yürütücülerinden olan terorsehitleri.com sitesi yöneticisi Erdoğan Erdoğan, "Bir Tuğlada Sen Koy" kampanyası ile üç yıl önce Gazimiz için Facebook'tan Devlet vatandaş işbirliği ile bir kampanya düzenlenmişti. Bu güne kadar ev bürokratik engellerden dolayı evin yapımı geciktiğinden akabinde tören yapılmadan aileye teslim edildi.

İşte 81 ilden getirilen ve evin temeline dökülen topraklar;

BU GURUR HEPİMİZİN

Yapılan konuşmaların ardından katkısı olanlara teşekkür belgeleri verildi, Gazi Fırat Zorba'nın ailesi tüm bağışçılara ve bu süreçte kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Ardından kampanyaya oynadıkları tiyatroyla destek veren Çorum Osmancık Akşemsettin ilköğretim okulu öğrencilerinin okuduğu Sakarya ve kepez şiirleriyle devam edildi.

Şiir okuyan öğrencilere kitap hediye edildi, daha sonra Gazimizin hayatını ve ev kampanyasını anlatan sunu gösterisi izlendi.

Açılış töreninden önce Sakarya Şehit ve Gazi Derneği Kurucu ve onursal Başkanı Emekli Öğretmen Şehit Babası Salim Yarar Gazi Fırat'a çiçek, büyük ayna ve Geçilemeyen Çanakkale ve Büyük Gazimiz adlı şiirinin bulunduğu tabloyu hediye ettikten sonra onur şilti takdim etti.

111 GÜN KOMADAN SONRA AYAĞA KALKMIŞTI

Şırnak'ta 7 Haziran 2009'da PKK'lıların kurduğu pusuda başından aldığı kurşunla ağır yaralanan Komando Uzman Çavuş Fırat Zorba 111 gün yoğun bakımda kalmış ve yaşamasına müzice denmişti.

DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK

Saldırıda kafasına isabet eden şarapnel parçası ile ağır yaralanan ama hayata tutunan Zorba'nın kafatasında ciddi ezilme olmuştu. Zorba'nın durumunda dünyada bir başka örneğin olmadığı açıklanmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • erdogan ali 10 yıl önce Şikayet Et
    tesekkürler. habe riçin teşekkürler kampanyaya destek veren herkesten allah razı olsun ınsallah daha ıyı olacak gazımız ve ınsallah dugununude yapacagız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!