Aralarında husumet bulunan aileler İstanbul'da barıştı

Bursa'da 3 yıl önce meydana gelen bir olayın ardından aralarında husumet doğan iki aile, İstanbul'da bir kanaat önderinin girişimiyle barıştırıldı.

Aralarında husumet bulunan aileler İstanbul'da barıştı
Aralarında husumet bulunan aileler İstanbul'da barıştı
GİRİŞ 02.07.2013 12:05 GÜNCELLEME 02.07.2013 12:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Husumetin büyümemesi için devreye giren Siirtli kanaat önderi Muhiddin Aydın, yapılacak olan işlerin en hayırlılarından birinin de insanlar arasındaki kırgınlık ve küskünlüğün giderilmesi olduğunu söyledi. Aydın, "Özellikle bölgemiz çok acı çekti. Maalesef kan davaları olsun, töre olsun. İnşallah bu barışlar büyük barışa vesile olsun." dedi.

Muşlu Bıdri Aşireti üyesi iki aile arasında 3 yıl önce husumet çıkmıştı. Bir kişinin ölümü sonrası başlayan husumet bugüne kadar geldi. Uslu ve Alkış ailelerini barıştırmak isteyen bölgenin önde gelen insanları, husumeti ortadan kaldırmak için girişimlerde bulundu. Bir çok ferdi Bursa ve İstanbul'da bulunan aşiretin üyeleri, Siirtli kanaat önderi Şeyh Muhiddin Aydın'ın girişimiyle bir araya geldi.

Muhiddin Aydın, inasnlar arasındaki husumeti ortadan kaldırmanın hayırlı bir iş olduğunu söyleyerek, kendi bölgelerinin kan davası ve töre olaylarından çok etkilendiğini belirtti. Aydın, "İnşallah bu barışlar büyük barışa vesile olsun. Temenni ediyoruz, dua ediyoruz ki bölgemizde huzur olsun. Herkes maddi manevi açıdan huzur bulsun. Kan davaları bitsin, ölüm haberleri gelmesin. Herkes işine gitsin, yollar kesilmesin, evler yıkılmasın. Yüce Allah'tan barışı istiyoruz inşallah." diye konuştu.

Aile üyelerinin yerini almasının ardından Kuran-ı Kerim okundu. Aydın'ın okuduğu duaya bütün aile üyeleri katıldı. Aydın'ın duasının ardından yukarı kaldırılan Kur'an-ı Kerim altında iki aile üyeleri el sıkışarak birbirlerine sarıldı. Uslu ve Alkış ailesinin temsilcileri birbirlerini öperek barıştı.

'BARIŞTAN DAHA GÜZEL BİR ŞEY OLAMAZ'

Barışan taraflar da bir arada olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Bayram Alkış, barıştan daha güzel hiçbir şeyin olamayacağını ve aile büyüklerinin de böyle düşündüğünü söyledi. Karşı taraf ile zaten akraba olduklarını belirten Alkış, araya giren aile büyüklerinin yardımıyla barış yapıldığını ifade etti.

Diğer aile adına konuşan Cengiz Uslu da zaten kardeş aile olduklarını ve bundan sonra da hiçbir sorun yaşamayacaklarını kaydetti. Uslu, bir araya gelen ve getiren herkese şükran duygularını belirtti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    hiç iyi etmediniz, bırakın birbirlrerini yesinler.!. Bunlardan ancak böyle kurtuluruz !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!