116 yıllık sağlıklı yaşamın sırrı

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesine bağlı Gülbahçe köyünde yaşayan 7 çocuk ve 20 torun sahibi 116 yaşındaki Kaptan Bektaş, uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrını anlattı.

116 yıllık sağlıklı yaşamın sırrı
116 yıllık sağlıklı yaşamın sırrı
GİRİŞ 24.07.2013 11:25 GÜNCELLEME 24.07.2013 11:25

Çarşıbaşı ilçesine bağlı Gülbahçe köyünde çocukları ve torunları ile mutlu bir yaşam sürdüren Kaptan Bektaş'ın her günü belli bir program dahilinde geçiyor. Eşini 9 yıl önce kaybeden Kaptan Bektaş çalışmayı çok seviyor. Çarşıbaşı ilçesinin en eski şoförlerinden olan Kaptan Bektaş nakliyecilik yaptığı zamanlarda bile aldığı malzemeleri saatinde yerine ulaştırmak için uyku uyumadığını anlatıyor.

Emekli olduktan sonra kendisini bağ ve bahçe işlerine adayan Bektaş'ın günlük yaşantısı ise şöyle geçiyor: “Sabah erkenden kalkıp namazımı kılar ve kahvaltımı yaptıktan sonra bahçeye çıkarım. Eğer sebzelerin otu büyümüşse onları kazmayla alırım. Bazen de meyvelerin budanacak dalları varsa onları keserim. Çalışırken kendimi yormamaya dikkat ederim. Öğle üzeri birkaç saat dinlendikten sonra günlük rutin işlerime devam ederim. Köyde kaynak işleri olan da bana gelir. Kaynak yapar, ufak tefek demir eşyaları tamir ederim. Havanın yağışlı olduğu günlerde kitap okuyarak vakit geçiririm. Eğer okuduğum kitabın yazıları çok küçükse büyüteç kullanırım."

Hayatı boyunca boş duran ve çalışmayan insanlarla dostluk kurmadığını ifade eden Bektaş, "Uzun yaşamanın sırrını düzenli ve planlı çalışmaya borçluyum. Boş durmayı büyük bir eksiklik olarak görüyorum. Tembel insan erken yaşlanır ve melekelerini kaybeder.” dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok